Dikan en Williams bespreken samenwerking
07 Dec, 22:33
foto
Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling en VS-ambassadeur Karen Lynn Williams. (Foto: RO/NII)


Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (RO) heeft de Amerikaanse ambassadeur in Suriname, Karen Lynn Williams, gisteren voor een beleefdheidsbezoek ontvangen. Onder meer zakendoen met Amerikaanse ondernemers kwam aan de orde. Dikan denkt dat de opties voor zakendoen met de Amerikanen kansen zou kunnen bieden aan het voornemen om de productie van landbouwgewassen en -producten in het binnenland op te voeren.

Een verhoogde landbouwproductie zou ook moeten leiden tot export. RO probeert afnemers te vinden voor de landbouwers, voordat zij ze motiveert om de productie op te stuwen. Williams gaf aan van plan te zijn alle delen van Suriname te bezoeken. Zij zal bij haar oriëntatiebezoeken vooral aandacht schenken aan regio’s waar Amerikaanse bedrijven grote activiteiten hebben. Ze informeerde Dikan over mogelijkheden voor Surinaamse ondernemers om zaken te doen met Amerikaanse zakenlui.

Hoewel ze maar pas enkele weken in Suriname is, is Williams ervan op de hoogte dat er Surinaamse bedrijven zijn die graag in zee willen met Amerikaanse partners, zegt de voorlichting van RO, via het Nationaal Informatie Instituut. Dikan en Williams willen het op een ander tijdstip weer hebben over de mogelijkheden voor verbetering van de samenwerking.

Friday 24 May
Thursday 23 May
Wednesday 22 May