1 voor 12 beantwoordt noodkreet man met tumor
06 Dec, 22:19
foto


Gregory Vyent vertrekt maandag naar Colombia voor medische behandeling. Hij zal in dat land geopereerd worden aan een tumor aan zijn oog. De stichting 1 voor 12 heeft de kosten van zijn ticket, US$1500, en handgeld, US$ 500, op zich genomen. Het gaat om een deel van de bijdrage van donateurs uit Suriname en Nederland en geld dat de inzamelingsactie op de jaarbeurs heeft opgeleverd.

De stichting zal de opbrengsten van de beurs gebruiken voor sociale projecten. Stichtingsvoorzitter Louis Vismale, vertelt dat in een week een bedrag van SRD 21.730 is ingezameld. Naast de hulp aan Vyent, zal het jaarlijkse kerstconcert van de stichting met deze gelden worden gefinancierd. Het concert wordt dit jaar op 20 december gehouden.

Vyent stapte 1 voor 12 ongeveer twee weken geleden binnen, opzoek naar hulp om naar Colombia te kunnen vertrekken voor medische behandeling. Vyent zegt de zwelling aan zijn oog al ruim 15 jaar te hebben. "Toen ik zag dat het groter werd en ik daardoor constant een pet moest opdoen, heb ik het laten onderzoeken". Volgens Vyent kan de tumor niet behandeld worden in Suriname. Hij zal ruim drie maanden in Colombia blijven voor medische behandeling.

Op 15 december organiseert 1 voor 12 een geldinzamelingsactie bij de VCB in de binnenstad. Het ingezamelde geld zal gebruikt worden om het kinderkerstconcert “compleet” te maken, meldt de stichting.