President Granger terug naar Cuba voor behandeling
04 Dec, 11:32
foto
President David Granger van Guyana is terug naar Cuba voor medische behandeling.


De Guyanese president David Granger gaat vandaag terug naar Cuba voor verdere medische behandeling. Vorige maand is hij in Cuba gediagnosticeerd met een zeldzame vorm van lymfeklierkanker (non-Hodgkin Lymfoom).

Staatssecretaris Joseph Harmon maakte de terugkeer van Granger naar Cuba bekend na een vergadering van het kabinet. Hij benadrukte dat terwijl Granger het advies van zijn team van Cubaanse specialisten in acht nam om zijn werklast te verminderen en openbare afspraken terug te schroeven, hij "de leiding en controle over het reilen en zeilen van de staat behoudt".

"De president vergadert. Hij geeft aanwijzingen. Hij is veel beter dan toen hij [vorige maand] naar Cuba vertrok. Het behandelingsregime vereist dat hij een aantal keren naar Cuba gaat ", voegde Harmon eraan toe. Hij vervolgde dat de overheid "ijverig blijft werken om ervoor te zorgen dat zijn visies bewaard blijven".

"De Green State Development Strategy, een idee van hem, proberen we voort te stuwen .... Onze zorg voor klimaatverandering, onze zorg voor de veiligheid van onze grenzen, onze zorg voor de veiligheid en het geluk van onze mensen zijn allemaal belangrijke zorgen van onze president en hij blijft in dat opzicht aantekeningen en memoranda sturen." President Granger keerde op 20 november vanuit Cuba terug naar Guyana nadat hij er bijna drie weken had doorgebracht, waar hij werd getest en behandeld in het Centro de Investigaciones Medico Quirugicas (CIMEQ) in Havana.

Friday 19 July
Thursday 18 July
Wednesday 17 July