Preventieve schoonmaakactie Sophiaslust gaande
03 Dec 2018, 01:56
foto
Het grofvuil van Sophiaslust, wordt opgehaald. Zaterdag is het startsein hiertoe gegeven. Komend weekend wordt de actie voortgezet.


Het grofvuil te Sophiaslust wordt vanaf zaterdag opgehaald. Deze actie heeft een preventief karakter en draagt tevens bij aan de bewustwording voor een schoon milieu. De buurtbewoners, onder leiding van Ricky Misser en Assembleelid Rossellie Cotino (NDP), zetten zich in om deze woonwijk zoveel mogelijk van grofvuil te ontdoen.

De schoonmaakactie wordt uitgevoerd met ondersteuning van de afdeling Vuilophaal en -verwerking van het ministerie van Openbare Werken en het districtscommissariaat Wanica Noord-West. Het streven is om behalve afgelopen zaterdag en zondag ook het komende weekend in de omgeving zoveel mogelijk grofvuil op te halen, de bermen te maaien alsook het zwerfvuil op te ruimen.

Deze schoonmaakactie is bedoeld om de woon- en leefomgeving schoon te houden en mogelijke broedplaatsen van de Aedes aegypti oftewel denque muskiet, uit te roeien. Deze muskiet draagt de ziekten dengue, zika en chikungunya over. Met de te verwachten regenbuien in de kleine regentijd, biedt het grofvuil op de erven vele broedplaatsen. De schoonmaakactie is daarom een goede aanzet om van deze broedplaatsen af te komen, zeggen de organisatoren.

De buurtbewoners tonen zich dankbaar voor de ondersteuning vanuit de instanties en helpen spontaan mee om hun omgeving schoon te maken en vrij te houden van broedplaatsen. Assembleelid Cotino is van plan deze actie in andere gebieden binnen het district Wanica voort te zetten in het belang van een schoon milieu en de volksgezondheid.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April