Sport en Jeugdzaken over verkiezing jeugdambassadeurs
24 Nov 2018, 18:12
foto


Om de voorbereidingen van de verkiezingen voor de Caricom en de UN SDG opnieuw te starten is er een nieuwe interministeriële commissie geïnstalleerd door de directeur van Jeugdzaken, Rachel Koningsbloem-Pinas vrijdag. De commissie is verantwoordelijk voor een transparant proces naar de verkiezingen toe.

Het ministerie van Sport en Jeugdzaken zegt in een persbericht duidelijkheid te willen brengen rond de verkiezing van de jeugdambassadeurs. In november 2017, is het proces gestart van de jeugdambassadeursverkiezing voor de Caricom, United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) en Sport. Het proces houdt in: de kandidaatstelling, sollicitatie gesprekken, selectie kandidaten, kennismaking kandidaten met het Nationaal Jeugdparlement en de verkiezingen. Het proces werd geleid door een interministeriële commissie geïnstalleerd door de directeur van Jeugdzaken. De werkgroep rapporteerde rechtstreeks rapporteerde naar Koningsbloem-Pinas.

Het Surinaams Olympisch Comité heeft zich reeds ontfermd over een jeugdsportambassadeur. Het ministerie heeft daarom het besluit genomen om de verkiezingen van Jeugdsport ambassadeur achterwege te laten. Hiermee wordt er ook voorkomen dat er langs elkaar heen wordt gewerkt, wordt benadrukt.

Het proces van de voorbereidingen van de verkiezingen is niet naar wens verlopen. Naar aanleiding daarvan wordt het opnieuw gestart. Het voorstel van het ministerie is aangenomen door het Jeugdparlement in de vergadering van zaterdag 17 november 2018.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April