Peruaans toestel slipt van de landingsbaan
23 Nov 2018, 14:32
foto
Reddingswerkers gebruikten een kraanwagen om het toestel van de landingsbaan te halen. (Foto: EPA)


Een vliegtuig met 127 mensen is geslipt en is op zijn zij terecht gekomen op een landingsbaan op een luchthaven in Bolivia. Het landingsgestel van het toestel lijkt te zijn bezweken.

De Peruvian Airlines Boeing 737 was donderdag aan het landen op het vliegveld El Alto, ten westen van de hoofdstad La Paz, na aankomst uit Cuzco. Geen van de 122 passagiers of vijf bemanningsleden zijn gewond, zeiden ambtenaren.

Het incident, dat plaatsvond om ongeveer 10:00 uur lokale tijd, heeft ertoe geleid dat de luchthaven enkele uren was gesloten. Vluchten werden opgeschort en een kraan werd ingezet om het vliegtuig van de landingsbaan te helpen verwijderen. Het landingsgestel was verpletterd en de banden waren gesprongen.

Tijdens de vlucht werden geen problemen gemeld en de kapitein gaf geen waarschuwing toen het vliegtuig de luchthaven naderde, vertelden de passagiers aan de lokale media. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend en wordt onderzocht, stelde Peruvian Airlines later in een verklaring.

Twee weken geleden maakte een lijnvliegtuig van Fly Jamaica een noodlanding op de Chedi Jagan International Airport in buurland Guyana. Zes passagiers van de Boeing 757 raakten gewond. Een week daarna overleed een passagier, die geen zichtbare verwondingen had opgelopen en die ook niet medisch was behandeld. Het toestel had technische problemen, waaronder een falende remsysteem. Kort na opstijgen, vroeg de kapitein om terug te keren naar de luchthaven. Het toestel kwam tot stilstand in een zandberg.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April