Stromend water voor bewoners van Richelieu
19 Nov 2018, 02:46
foto
Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen draait de kraan te Richelieu open. (Foto: NII)


700 huishoudens te Richelieu in het district Commewijne zijn aangesloten op het waterleidingnet van de Surinaamse Waterleiding Maatschappij (SWM). Zaterdag werd in het bijzijn van SWM-directeur, Marlon Oosterling, minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen, districtscommissaris Ajaikoemar Kali en de buurtbewoners, de kraan opengedraaid. De buurtbewoners toonden hun blijdschap met de bereikte mijlpaal.

Oosterling is bijzonder blij met het behaalde resultaat. Hij voerde aan dat de regering meerdere malen heeft aangegeven dat het waterprobleem in het district Commewijne zo gauw als mogelijk tot het verleden moet gaan behoren. Na andere ressorten en wijken, zijn nu de bewoners van Richelieu voorzien van water uit de kraan. Hetgeen betekent dat de aangesloten huishoudens nu klant zijn van de SWM en op tijd hun waterrekeningen zullen moeten betalen, meldt het Nationaal Informatie Instituut. In het volgende traject komen de bewoners van Zoelen aan de beurt.

Minister Dodson gaf als bewoner van het district ook te kennen dat het waterprobleem in Commewijne zich al jaren voordoet. Nog niet alle gebieden zijn aangesloten op het waterleidingnet, maar de behoefte is groot. Na de komst van de brug is de vraag naar leidingwater behoorlijk gestegen, vanwege het feit dat het aantal inwoners in het district enorm is gaan toenemen. Volgens de bewindsman moet het waterbudget omhoog, maar het probleem is dat er niet voldoende ondergrondse waterbronnen aanwezig zijn in Commewijne.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April