Personeel St. Vincentius Ziekenhuis hervat werk
14 Nov, 13:55
foto
Algemeen directeur van het St. Vincentius Ziekenhuis, Manodj Hindori.


Het personeel van het St. Vincentius Ziekenhuis is vandaag akkoord gegaan met het voorstel dat de directie en het bestuur van de bond hem heeft voorgelegd. Het komt erop neer dat alle werknemers hetzelfde bedrag aan loonsverhoging zullen ontvangen. Dit is ook conform de geuite wens van het personeel, zegt algemeen directeur Manodj Hindori aan Starnieuws.

Het personeel is tevreden met het bereikte resultaat en heeft het werk gelijk hervat. De bond heeft de actie dan ook per direct opgeheven. Wel heeft de bond gesteld dat de gesprekken over aanpassing van de toelagen en over de terugwerkende kracht in januari 2019 moeten worden hervat.

"Ik ben opgelucht dat wij er vandaag zijn uitgekomen met het bondsbestuur en het personeel. Ik heb alle begrip voor de moeilijke leefomstandigheden van het personeel van het St. Vincentius Ziekenhuis. Het zijn dure tijden voor de mensen en men wil uitkomen met het salaris. Aan de andere kant moet de directie er ook altijd rekening mee houden waar het geld voor de verhoogde loonkosten vandaan moet komen," benadrukt Hindori.

"Aangezien de ligdagtarieven van de ziekenhuizen al jaren maar niet verhoogd worden moeten wij de verhoging van de personele lasten zelf zien te dragen uit onze reeds zeer beperkte middelen. Het is op deze manier geen eenvoudig werk voor de directie om de eindjes aan elkaar te knopen. Maar voor nu ben ik blij dat het personeel tevreden is en vooral dat de zorg voor onze patiënten weer genormaliseerd is," stelt de algemeen directeur.

Thursday 23 May
Wednesday 22 May
Tuesday 21 May