Huizenbouw en bezoeken centraal in speech Bouterse
10 Nov, 06:38
foto
NDP-voorzitter tevens president, Desi Bouterse, geflankeerd door de ondervoorzitters Ramon Abrahams (links) en André Misiekaba vrijdagavond in Ocer. (Foto: René Gompers)


De Ashantikoning, Otumfuo Nana Osei Tutu II, zal met Srefidensi, die dit jaar in Saramacca wordt gevierd, de eregast zijn. Volgende week is de premier van Barbados, Mia Motley op bezoek. Er wordt ondertussen ook hard gewerkt om een gevecht van Tyrone Spong in Suriname te laten plaatsvinden. De aanstaande bezoeken en het evenement zijn vrijdag in Ocer aangekondigd tijdens een kadervergadering van de NDP dat ‘woningbouw’ als thema had. Meer dan 13.000 huizen zijn in aanbouw.

Partijvoorzitter en president van Suriname, Desi Bouterse, heeft zelf de presentatie gedaan over de afgeronde, nieuwe en lopende woningbouwprojecten. Hij is ook kort ingegaan op het verstrekken van levensmiddelenpakketten. Dit project wordt voortgezet. Over het 8 decemberproces waar hij zelf hoofdverdachte van is, heeft Bouterse niets gezegd. Dit was nummer 6 van 7 agendapunten op het programma. De avond is besteed aan het oplossen van de woningnood.

Bouterse heeft aangegeven dat de woningnood heel erg groot is en dat er naast de overheid particulieren met oplossingen komen. Er zijn 'poppenhuizen' zoals Bouterse de huizen typeert, verkrijgbaar vanaf SRD 50.000. Daarvoor moet men wel een eigen terrein hebben. De overheid faciliteert, er is voor 1.000 aanvragen geld opzij gezet, deelt de politicus mee. Op een project tegenover Blauwmeer, komt er een compleet nieuwe buurt. Daar zullen er over niet al te lange tijd 10.000 koopwoningen (met terrein) verrezen zijn. Op verschillende locaties in het land zijn er ook projecten gaande.

Na de presentatie was er gelegenheid tot vragen stellen. Enkele aanwezigen hebben daar gebruik van gemaakt. Bouterse is tijdens die gedachtewisseling dieper ingegaan op de mededelingen van ondervoorzitter Ramon Abrahams over de aanstaande bezoeken van Motley en de Ashanti koning. Motley arriveert 14 november en blijft drie dagen. Net als de Ashanti koning zal ze Brokopondo bezoeken. De koning gaat hoogstwaarschijnlijk ook naar Iamgold geeft Bouterse aan. Klaaskreek en Brownsweg staan ook op zijn programma.

“Tyrone ‘Iron Man, Nak Kiri’ Spong” willen we voor een gevecht hier”, deelt Bouterse mee. “De contracten worden de komende week getekend.” Die periode zal ook gebruikt worden om het land te promoten geeft hij aan. Hopelijk wint Spong ook. “Het wordt een kleine rumble in the jungle. Laten we hopen dat onze man die man neerslaat binnen de kortste keren.” Het is een Pay Per View gevecht. Sponsoren zijn nodig. “Wiens na wan tienduizend dalla, het is welkom want we praten over een kostenplaatje van US$ 750.000. In die orde.”

René Gompers


Monday 22 April
Sunday 21 April
Saturday 20 April