Geweld tegen vrouwen en meisjes beëindigen
31 Oct 2018, 18:56
foto


Wij, de leden van het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten, komen sterk uit en sluiten zich aan bij anderen om een einde te maken aan geweld tegen vrouwen en meisjes. Wereld statistieken geven aan dat vrouwen en meisjes in alle samenlevingen vaker het slachtoffer zijn van geweld.

Acties of dreigingen die waarschijnlijk resulteren in fysieke, seksuele of psychologische schade of leed zijn onverenigbaar met Bijbelse ethiek en christelijke moraal. Dergelijke acties omvatten, maar zijn niet beperkt tot, gezinsgeweld, verkrachting, genitale verminking van vrouwen, eerwraak en bruidsschatmoorden. Manipulatie, ontkenning van persoonlijke vrijheid en dwang zijn ook daden van misbruik en geweld. Aan dergelijk gedrag zegt de Zevende-dags Adventisten gemeente: "Laten we er nu mee stoppen!"

Zevende-dags Adventisten erkennen dat schepping naar Gods beeld, waardigheid en waarde aan elk individu verleent. De mate van die waarde wordt gezien in de offerdood van Jezus Christus om het eeuwige leven aan iedereen te bieden. De liefde en compassie die kenmerkend zijn voor het aardse leven van Jezus, is een voorbeeld voor al Zijn volgelingen in hun relatie met anderen. Christus-gelijkend gedrag laat geen ruimte voor geweld tegen familieleden of personen buiten het gezin.

De Bijbel raadt christenen aan om het lichaam te beschouwen als de tempel van God. Het opzettelijk beschadigen van een ander persoon onteert wat God eert en is daarom zondig gedrag. Zevende-dags Adventisten verbinden zich ertoe leiders te zijn in het doorbreken van de cyclus van geweld tegen vrouwen en meisjes. We zullen ons uitspreken ter verdediging van slachtoffers en overlevenden door te onderwijzen, te prediken, Bijbelstudies te geven en programma’s uit te voeren.

Het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten zoekt en verwelkomt partnerschappen en samenwerking met anderen bij het aanpakken van deze wereldwijde kwestie. De collectieve stem van velen kan tienduizenden vrouwen en meisjes redden van de schade en leed die het gevolg zijn van misbruik en geweld.

(Deze verklaring wordt ondersteund door de volgende Bijbelverwijzingen: Johannes 3:16; Genesis 1:26; Jesaja 61: 1-3; Efeziërs 5: 2-3; 1 Johannes 3:10, 15-18, 4:11; 3 Johannes 1: 2; 1 Korinthiërs 3: 16-17, 6:19; Romeinen 12: 1-2.)

Middels deze officiële verklaring van de wereldkerk der Zevende-dags Adventisten, aangenomen in 2010, wil het Kerkgenootschap in Suriname zich ook uitspreken tegen het groeiend maatschappelijk probleem van geweld tegen vrouwen. Verder is de “End it now” campagne ontwikkelt, waardoor de kerk probeert om dit probleem mondiaal aan te pakken. Ook wordt er wereldwijd op elke laatste zaterdag (sabbat) van de maand augustus, (de zogenaamde “End it now” sabbat), door middel van prediking en studie aandacht gevraagd voor en onderricht gegeven over dit probleem.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April