Twee mannen aangehouden voor gijzeling
21 Oct, 12:29
foto


De recherche Midden heeft assistentie van het Arrestatie Team Bryan A. (34) en Virol A. (38) aangehouden voor onder andere vrijheidsberoving. Na afstemming met het Openbaar Ministerie zijn beide mannen in verzekering gesteld. Aan de aanhouding van de derde verdachte wordt gewerkt. Zij worden ervan verdacht een man te hebben gegijzeld, mishandeld met de dood bedreigd.

Het slachtoffer rende met bloot bovenlijf het politiebureau van Lelydorp binnen. De man was volkomen in de war en kon niet uit zijn woorden komen. Toen hij door de politieambtenaren tot rust was gebracht, werd hij verhoord. Hij verklaarde dat hij donderdag op zijn perceel bevond. Op een bepaald moment reed een rode auto zijn perceel op waarin drie mannen zaten. Een man stapte uit de wagen liep hem tegemoet en vroege hem op brute toon waar de drugs waren die hij van zijn baas genomen had. Voordat het slachtoffer kon reageren werd hij onder dwang en bedreiging in het voertuig gesleurd. Hierna reden de drie mannen met hem in de richting van het politiebureau Lelydorp.

Ter hoogte van de eindhalte van de PL-lijnbussen te Lelydorp, keerde een PL-bus op de weg, waardoor de bestuurder van de rode auto genoodzaakt was te stoppen. Op dat moment zag het slachtoffer kans uit de auto te springen, waarna hij regelrecht naar het politiebureau rende.

De politie stelde gelijk een onderzoek in en op camerabeelden van omliggende bedrijven werd het voertuig in beeld gebracht. De zaak werd overgedragen aan de recherche van regio Midden, meldt de politie Public Relations.

Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April