Dc Finisie moet Brokopondo tot grotere hoogten brengen
21 Oct, 02:46
foto
Frederik Finisie legt in handen van president Desi Bouterse de eed af als districtscommissaris. Bisschop Karel Choennie van de Rooms-katholieke kerk heeft de zegeningen uitgesproken. (Foto: NII)


President Desi Bouterse heeft Frederik Finisie zaterdag beëdigd tot districtscommissaris (dc). Hierna volgde de installatie in de Krutu Oso van Brownsweg, het geboortedorp van Finisie. Hij heeft het roer van Brokopondo overgenomen van Kenya Pansa. Zij wordt dc van Marowijne Zuidwest met de ressorten Moengo, Patamacca en Wanhatti.


President Bouterse gaat ervan uit dat Finisie alle adviezen van anderen ter harte neemt, zodat het werk op dezelfde voet voortgezet kan worden. “U bent dc van Brokopondo en u bent dc van elke inwoner van Brokopondo. Ik vraag hierbij uw staf om u de volle ondersteuning te geven”, zei Bouterse. Hij drukte eenieder op het hart de schouders onder het werk te zetten, zodat Brokopondo tot grotere hoogtes gebracht wordt, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Het staatshoofd bedankte dc Pansa, voor haar inzet en verrichte werk in het district. Pansa wenste haar opvolger veel kracht, sterkte en Gods bescherming toe en sprak de hoop uit dat hij de ondersteuning krijgt van eenieder. Finisie heeft zijn zetel in De Nationale Assemblee na 22 jaar ingeruild om zich in te zetten als dc van Brokopondo.


Friday 19 April
Thursday 18 April
Wednesday 17 April