Babyvriendelijkheid ziekenhuizen wordt getoetst
16 Oct, 22:31
foto
De werkgroep Baby Friendly Hospital Initiative (BFHI) poseert met minister Antoine Elias van Volksgezondheid. (Foto: Volksgezondheid/NII)


Het Sint Vincentius Ziekenhuis zal het eerste ziekenhuis zijn, dat beoordeeld zal worden op zijn babyvriendelijkheid per januari 2019. De werkgroep Baby Friendly Hospital Initiative (BFHI) is het afgelopen jaar al actief geweest en heeft hard gewerkt, zegt de voorzitter van de commissie, Carmelita Matroos. De BFHI is per 11 oktober voor drie jaar ingesteld. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid pleit ervoor dat ook de overige ziekenhuizen met dezelfde voortvarendheid het assessment ondergaan.

De coördinatiegroep zal, onder meer, het geschreven beleid van BFHI evalueren en de ontwikkeling van het nationaal beleid ten aanzien van BFHI ondersteunen. Het ontwikkelen van een gedetailleerd werkplan voor minimaal 1 jaar en het documenteren van het proces van de gezamenlijke inspanning van de gezondheidszorg, ten aanzien van de BFHI-certificering, behoren ook tot de taakstelling van de commissie.

De overige leden van de werkgroep zijn Ingrid Waarde, namens het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, Georgetina Eliot (D Stichting ter Bevordering van Borstvoeding in Suriname), Bibi Bacchus (RGD), Erwin Makosi (Medische Zending), Betanie Moestadjab (Mungra Medisch Centrum), Lucille Grep-Barron (‘s Lands Hospitaal), Edit van Holt (Academisch Ziekenhuis) en Griselda Vliet-Van der Leeuw (Diakonessenhuis), meldt de voorlichting van Volksgezondheid, via het Nationaal Informatie Instituut.

Sunday 25 August
Saturday 24 August
Friday 23 August