Storm 'Leslie' raakt Portugal
14 Oct 2018, 08:27
foto
Takken van bomen liggen op een straat in de wijk Benfica nadat orkaan Leslie Lissabon, Portugal, passeert. (Foto: Reuters)


Minstens 300.000 huizen hadden zondag geen stroom nadat de tropische storm Leslie de Atlantische kust van Portugal trof, met hevige regen, sterke winden en stijgende zeeën. Leslie werd gedegradeerd van een orkaan voordat hij zaterdag laat Portugal bereikte.

De autoriteiten hadden mensen aangespoord om binnen te blijven en weg te blijven van kustgebieden. Minste 1.000 bomen werden ontworteld, voornamelijk in kustplaatsen ten noorden van Lissabon, waar de storm voor het eerst aan land kwam. De omgevallen bomen zijn op elektriciteitsleidingen terecht gekomen, waardoor wegen werden geblokkeerd.

Autoriteiten zeggen dat de A1, de hoofdsnelweg door Portugal, werd tijdelijk geblokkeerd door een omgevallen boom. Van meer dan 300.000 huizen is elektriciteitsvoorziening afgebroken toen de storm voorbij was, zei Belo Costa, commandant van de Civil Protection Agency.

De storm, met windsnelheden tot 100 km, was het intenst tijdens de nacht. Zondagochtend waren de krachtige wind en zware regenval grotendeels verdwenen. Leslie, een van de sterkste die het land ooit heeft getroffen, trekt nu over Noord-Spanje.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April