Dode en gewonden door aanrijding Commewijne
01 Oct 2018, 10:16
foto


De vierjarige Jemuel Leeuwin is overleden door een aanrijding zondag te Commewijne. Vijf anderen raakten zwaargewond. De 22-jarige dronken personenautobestuurder Shahied, N. heeft volgens de politie Public Relations de aanrijding veroorzaakt nabij de kruising van de Oost-West verbinding en de Mangreweg. Het aantal verkeersdoden is gestegen naar 52.

Uit het voorlopige onderzoek van de politie van Meerzorg is het volgende gebleken. Shahied, N. reed met nog iemand in zijn personenauto. Iets voorbij de kruising van de Oost-West verbinding en de Mangreweg wilde hij een Toyota-Noah autobus inhalen. Tijdens het maken van die manoeuvre moet hij vermoedelijk de tegenligger, een bestelbus, hebben gezien. Shahied N. wilde vermoedelijk een botsing met de bestelbus voorkomen en week uit met het gevolg dat zijn auto in botsing kwam met de achterzijde van de autobus.

In de autobus zat bestuurder F.L. met zijn 4-jarige zoon Jemuel, Leeuwin. Door de botsing verloor F.L. de controle over de besturing van het busje en kwam in botsing met de bestelbus. De bestelbus werd bestuurd door Revolino G. Uit onderzoek is gebleken dat Revolino,G. niet in het bezit is van een rijbewijs. In zijn voertuig zaten nog drie andere mannen.

De kleuter is ter plaatse overleden en zijn vader is zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis. Revolino, G. en zijn mede inzittenden zijn ook zwaargewond opgenomen in het ziekenhuis; terwijl Shahied N. en zijn mede inzittende geen noemenswaardige letsels hebben opgelopen.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April