Semi-duikboot nog niet geborgen; eerst gaten dichten
21 Sep, 00:00
foto
De semi-duikboot bij de Marinebasis van het Nationaal Leger te Coppenamepunt.


De semi-duikboot die gezonken is in de Coppenamerivier, is nog niet geborgen. Duikers hebben de exacte locatie vastgesteld en de boot verankerd. Waar de kettingen aangebracht waren door een ondernemer die de duikboot verder op de oever moest trekken, zijn er gaten ontstaan, zegt politiewoordvoerder Humphrey Naarden in gesprek met Starnieuws.

De gaten in de semi-duikboot moeten eerst gedicht worden voordat de berging kan beginnen. Het water moet weggepompt worden, waarna de duikboot uit het water gehaald zal worden. Vandaag wordt er verder aan gewerkt. Belangrijk is volgens Naarden dat de boot verankerd is. Aanvankelijk zou de berging maandag plaatsvinden, maar dit is niet gelukt.

De semi-duikboot die bij de Marinebasis lag te Coppenamepunt, moest verder aan de oever getrokken worden. Toen een ondernemer hiermee bezig was vorige week, zijn de kabels gebroken. Hierdoor is de semi-duikboot zo'n twintig meter in de rivier beland en gezonken.

De duikboot werd in februari dit jaar in beslag genomen. Vermoed wordt dat hierin cocaïne getransporteerd zou worden. Zeven Colombianen en een Cubaan zijn toen gearresteerd. De strafzaak is nog gaande. De semi-duikboot is belangrijk voor het bewijsmateriaal.

Tuesday 25 June
Monday 24 June
Sunday 23 June
Saturday 22 June