NDP-fractie ziet af van verhoogde schadeloosstelling
18 Sep 2018, 04:41
foto


De fractieleden van de Nationale Democratische Partij (NDP) hebben minister Gillmore Hoefdraad van Financiën individueel te kennen gegeven dat zij afzien van de verhoogde schadevergoeding. De inkomsten van de Assembleeleden zijn gekoppeld aan het salaris van de onderdirecteur van een departement. Op basis van de verhoging van salarissen van de ambtenaren, zou de onkostenvergoeding van de Assembleeleden ook de lucht ingaan.

De NDP-fractieleider André Misiekaba bevestigt tegenover Starnieuws dat inderdaad is gevraagd door de individuele leden om de betaling van de verhoging aan te houden totdat de wetgeving is aangepast. "Wij vinden dat elk lid dat kan doen en dat wetgeving daarvoor niet per se nodig is," legt de NDP-topper uit.

Een Assembleelid krijgt aan schadeloosstelling, met 50% representatietoelage en 45 procent vervoerstoelage in september bruto SRD 22.250 in plaats van bruto SRD 15.777. De Assembleevoorzitter heeft een schadeloosstelling van 200%. Daarnaast heeft deze functionaris een representatietoelage van 120%. De vicevoorzitter ontvangt 130% van de vergoeding van een Assembleelid en de representatietoelage van 85%. Ook fractieleiders hebben een hogere representatietoelage, afhankelijk van het aantal leden per fractie. Ook de voorzitter en vicevoorzitter die lid zijn van de NDP-fractie zien af van de verhoogde inkomsten.

Minister Hoefdraad om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat de NDP-fractieleden individueel hem gevraagd hebben de verhoging aan te houden. "Iedereen die individueel zegt, ik wil het niet, die gaat het ook niet krijgen. Wij gaan dat rustig uitvoeren," zegt de bewindsman.

Na terugkeer uit Cuba maakte president Desi Bouterse duidelijk dat hij solidariteit verwacht naar het volk toe. Hij kondigde aan dat de verhoging van de ambtenaren niet van toepassing zou zijn voor leden van de regering. Hij verwachtte ook dezelfde houding van De Nationale Assemblee.
Advertenties

Saturday 20 April
Friday 19 April
Thursday 18 April