Sportjournalisten en S&J willen meer waardering sporters
08 Sep 2018, 19:31
foto
Minister Lalinie Gopal van Sport en Jeugdzaken op de foto met het bestuur van de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname. (Foto: S&J/NII)


De Vereniging van Sportjournalisten in Suriname (VSJS) en het ministerie van Sport en Jeugdzaken zullen samen nagaan hoe meer aandacht en waardering gegeven kan worden aan sporters. Dit is vrijdag besproken tijdens een ontmoeting met minister Lalinie Gopal en het bestuur van de VSJS, onder leiding van Desney Romeo.

De VSJS gaf aan dat sinds het heractiveren van de vereniging is de samenwerking met het ministerie goed te noemen. Het bestuur heeft ook de toezegging gedaan voor ondersteuning en advies naar het ministerie toe, waar nodig. Een jaarlijks terugkerend evenement is de VSJS Sports Awards. Het bestuur is blij met het feit dat het ministerie het belang van de media bij nationale en internationale toernooien erkent. Dit meldt het ministerie via het Nationaal Informatie Instituut in een persbericht.

De sportminister stelt de ondersteuning van de VSJS op prijs. Volgens haar spelen de media, in deze de sportjournalisten, een belangrijke rol bij de verslaggeving van het sportgebeuren. Hierdoor wordt de samenleving zoveel als mogelijk geïnformeerd. Samen worden mogelijkheden bekeken om zoveel als mogelijk publiciteit te geven aan de prestaties van de sporters.
Advertenties