Jeugdambassadeurs schoolpakkettenproject gestart
07 Sep 2018, 22:18
foto
Minister Lalinie Gopal overhandigt een schoolpakket aan een scholier. (Foto: S&J/NII)


Het jeugdambassadeurs Programma schoolpakkettenproject is gisteren van start gegaan in de zaal van de Tamanredjo Sportbond te Commewijne. 1273 jongeren in dat district zullen een schoolpakket krijgen en landelijk zullen 35.000 pakketten worden uitgedeeld. Het United Nations Sustainable Development Goals (UN SDG) Jeugdambassadeurs Programma project, wordt ondersteund door het ministerie van Sport en Jeugdzaken (S&J).

De eerste pakketten zijn overhandigd door de ministers van Sport- en Jeugdzaken, Lalinie Gopal, minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (MinowC), Lilian Ferrier, en de minister van Regionale Ontwikkeling, Edgar Dikan. Het geheel werd met sport en spel afgesloten.

Sivern Hammen, vertegenwoordiger van het UN SDG Jeugdambassadeurs programma, zegt dat dit project een constante groei heeft meegemaakt. Volgens Gopal is het voor de regering een prioriteit dat de school voor eenieder toegankelijk is. “Jongeren moeten gelijke kansen krijgen als het gaat om hun ontwikkeling, tijdens schooluren en ook bij buitenschoolse activiteiten welke gericht zijn op persoonlijke- en of gemeenschapsontwikkeling.”

Met dit schoolpakkettenproject heeft het korps van de jeugdambassadeurs samen met het S&J een goede bijdrage geleverd om behoeftige jongeren te motiveren om naar school te gaan, zegt Gopal. Zij deed evenals Hammen en Ferrier een beroep op de jongeren, zorgvuldig om te gaan met de schoolspullen. Zij vroeg ook alle betrokkenen ervoor te zorgen dat het project zo goed en eerlijk mogelijk verloopt, zodat de tassen aankomen bij de jongeren die deze daadwerkelijk nodig hebben, meldt S&J, via het Nationaal Informatie Instituut (NII).
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April