Natio klaar om winst thuis te brengen
03 Sep 2018, 20:38
foto
De nationale selectie heeft vanmorgen nog een oefenwedstrijd gespeeld vóór vertrek naar Guadeloupe via Frans-Guyana.


De nationale voetbalselectie (natio) is vandaag via Frans Guyana, naar Guadeloupe vertrokken. Dit in het kader van de Concacaf Nations League wedstrijd. Suriname speelt op 6 september tegen Dominica. De wedstrijd wordt in Guadeloupe gehouden.

De selectie heeft vanmorgen haar laatste training afgewerkt in het Franklin Essed stadion. Dimitri Apai die in Trinidad voor W Connection uitkomt en ook in de selectie is opgenomen, heeft een lichte blessure en mocht van de technische leiding aan de kant. Verwacht wordt dat Apai in de basis zit tegen Dominica. Ook Donnegy Fer die momenteel profvoetbal speelt in Jamaica voor Portmore United FC, heeft meegedaan met de training. Deze zeer behendige speler op de linkerflank heeft zich zondag aangemeld bij de selectie.

Bondscoach Dean Gorré onderkent dat Fer een groot verschil zal uitmaken. "We weten verder niets van de tegenstander. We spelen van wedstrijd tot wedstrijd". Gorré weet dat zijn spelers fit zijn en in een goede formatie kunnen spelen. In deze league zullen er ook wedstrijden thuis worden gespeeld. "Om het zelfvertrouwen erin te houden, is het belangrijk dat we de eerste wedstrijd winnen," zegt hij.

Vordering spelsysteem
De oefenmeester zegt een belangrijke vordering te hebben gezien in het team qua spelsysteem. Er is getraind op twee spelsystemen. Het kan volgens hem aan de hand van de tegenstander tijdens de wedstrijd veranderd worden. De jongens zijn nu flexibel en weten wat te doen in de omschakeling naar een ander spelsysteem. Ook fysiek is er vooruitgang geboekt weet Gorré. We hebben veel getraind en is dus volgens hem logisch.

Het resultaat in de oefenwedstrijd tegen Frans-Guyana was de echte testcase volgens hem (4-0). "We zijn verder gaan kijken wat fout is gegaan en wat beter kon en hierop gewerkt. Met de zelfde speelwijze en extra motivatie als ook de twee prof spelers gaan wij de wedstrijd tegen Dominica tegemoet. Sercinio Profijt, de tweede doelman, kon vanwege zijn werk niet meereizen. Er is wel voor vervanging gezorgd.

Gorré zegt goed ondersteuning te hebben gehad van het SVB-bestuur. "Het bestuur heeft ons alle ruimte gegeven om ons ding te doen en genoeg buitenlandse ervaring op te doen. Ook binnen de technische staf is er een prettige samenwerking", zegt hij.

Claidel Kohinor is de aanvoerder van het team. Hij is er al enige tijd in de natio en vindt dat de voorbereiding dit keer veel beter was. "We hebben ons goed kunnen meten tegen jongens uit het buitenland en nu is het uur van de waarheid aangebroken," meent hij. Hij gelooft dat gaandeweg het toernooi zijn medespelers zullen gaan groeien. Het spel van de tegenstander is niet bekend, maar ondanks dit gelooft Kohinor in een goed resultaat.

"We zullen wel gepast antwoord vinden", verzekert hij. Bij de thuiswedstrijden verwacht hij gewoon volle winsten. "We hebben een mooi record wat betreft thuiswedstrijden en die willen we ook behouden. Op senioren niveau hebben Suriname en Dominica 4 wedstrijden tegen elkaar gespeeld. Suriname heeft alle wedstrijden gewonnen, waarvan de meest recente dateert van 14 november 2010 in het kader van het Digicel Cup. Suriname won toen met 5-0."

De Concacaf Nations League is een international landentoernooi bestemd voor de lidlanden van de Concacaf. Aan dit toernooi gaat er een kwalificatietoernooi vooraf. Aan het kwalificatietoernooi doen 34 landen mee. Na het kwalificatietoernooi dat in september 2018 begint en in maart 2019 eindigt, kunnen de tien beste landen zich plaatsen voor de Concacaf Gold Cup in juni 2019. De zes landen die hebben meegedaan aan de laatste fase van de WK Kwalificatie 2018 zijn al geplaatst voor de Gold Cup. Deze landen zijn: Mexico, VS, Costa Rica, Panama, Honduras en Trinidad & Tobago. De overige 34 landen zijn aan de hand van de Concacaf ranking van maart 2018 ondergebracht in pot 1 , 2 , 3 en 4. Elk land speelt 4 wedstrijden.

Ala-D Media
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April