Jaggernath kaart lijdensweg Bazo-verzekering aan
02 Sep 2018, 00:00
foto
Mensen bij het Bazo-kantoor van Sociale Zaken om hun pasje te vernieuwen.


Assembleelid Djoties Jaggernath (VHP) heeft vrijdag in De Nationale Assemblee de aandacht van de regering gevraagd voor mensen met Bazo-kaarten. Zij moeten in lange rijen staan en enkele malen terugkomen voordat zij over een verzekeringspasje kunnen beschikken.

Jaggernath, die ook arts is, wilde van de regering weten waarom de kaarten in Nickerie allemaal op één dag vervallen. 5000 kaarten van de mensen in Nickerie zijn vervallen. Zij zijn allemaal opgeroepen om op één dag zich aan te melden. Op wijkkantoren worden de mensen niet geholpen. Iedereen moet naar één lokaliteit gaan.

Wanneer de mensen zich aanmelden, worden zij ook niet geholpen. Ze moeten maanden wachten voordat ze mogen terugkomen voor een kaart. Jaggernath wilde weten waarom deze werkwijze wordt gehanteerd.

Ook in andere districten is hetzelfde beeld te zien. Terwijl de wijkkantoren dagelijks verlaten lijken, moeten personen die hun kaart moeten vernieuwen naar het hoofdkantoor gaan. Vanaf vijf uur in de ochtend gaan mensen staan in de hoop dat zij vroeg geholpen kunnen worden. Hoewel Jaggernath aandrong op een antwoord, heeft de regering niet gereageerd.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April