Opnieuw Staatsoliebeurs voor best geslaagden
30 Aug 2018, 08:31
foto
De negen best geslaagden. Zittend vanuit links: Ceresha Akiemboto, Asmita Raghoe, Roxann Tonawi en Silvanie Khodabaks. Staande vanuit links: Steven Goerdat, Priya Chauti, Swastika Oedai, Raoúlin van Gom en Arantxia Karmo.


Staatsolie zal de kosten van de vervolgopleiding van de vier best geslaagde scholieren van Tout Lui Faut en omgeving betalen. De bursalen hebben vorige week hun symbolische cheque ontvangen van Annand Jagesar, Downstream Deputy Director. Het is het tweede achtereenvolgende jaar dat Staatsolie aan de best geslaagde scholieren een studiebeurs geeft voor hun vervolgopleiding.

Er zijn negen scholieren gekozen op basis van door Staatsolie vastgestelde criteria. Deze negen komen uit een groep van 27 afkomstig van OS Dijkveld, OS II Livorno, SO Livorno, R. Sewbaranschool, A. Sweetschool, Mulo Botro Mankiweg, Shri Ramschool, Shri Laksmischool en SGS Havo/VWO. De vier uitblinkers uit de top negen zijn Asmita Raghoe (GLO), Priya Chauti (VOJ), Arantxia Karmo (VOS), en Swastika Oedai (VOS). Om tot deze top te behoren moet het laagste cijfer een zeven zijn en moet de kandidaat de hoogste gemiddelde score hebben op zijn niveau, meldt de Corporate Communication van Staatsolie.

Op elk niveau wordt één bursaal gekozen, maar dit jaar zijn er twee VOS-bursalen die beiden 52 punten hebben behaald. Van de vijf lagere scholen die deelnamen leverde OS Dijkveld de drie best geslaagden. De top drie middelbare scholieren zijn afkomstig van het Havo. Voor de groep van negen jongeren wordt er een begeleidingsprogramma opgezet.

Richano Sodipo, de 2017 VOS-bursaal, noemde het in zijn motivatiespeech geweldig dat Staatsolie op deze manier investeert in de jongeren van Tout Luit Faut en omgeving. Hij zegt dat hij door de trainingen die hij tot nu toe heeft gevolgd, is gegroeid voor wat zijn persoonlijke ontwikkeling betreft. Hij deed een beroep op de geslaagden om actief deel te nemen aan het coachingstraject dat hen aangeboden wordt.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April