AdeKUS biedt biologie en natuurkunde bachelor studie aan
24 Aug 2018, 19:10
foto


De Faculteit der Wis- en Natuurkundige Wetenschappen (FWNW) biedt vanaf het collegejaar 2018 ook de studierichtingen biologie en natuurkunde als bacheloropleidingen aan. Deze opleidingen zullen binnen een jaar accreditatie aanvragen bij het Nationaal Orgaan voor Accreditatie. Gezien de ervaring van de FWNW en de AdeKUS mag verwacht worden dat ook deze accreditatie behaald zullen worden, zegt de universiteit.

Vanaf het operationeel worden FWNW was het de bedoeling dat er voor alle vier hoofdrichtingen bacheloropleidingen zouden worden opgezet. Het gaat hierbij om biologie, natuurkunde, scheikunde en wiskunde, vakken uit het zogenoemde S pakket van het VWO.

In oktober 2015 gingen scheikunde en wiskunde van start en deze opleidingen zijn in 2017 geaccrediteerd. Scheikunde heeft op 13 augustus de eerste afgestudeerde van de FWNW afgeleverd die de studie binnen de nominale tijd van drie jaar heeft afgerond. Vandaag heeft bij scheikunde een tweede student binnen de nominale tijd de studie afgerond. Ook de eerste afgestudeerde van wiskunde mag nog in 2018 verwelkomd worden.

De opleidingen van de FWNW kampen met de reputatie van 'moeilijk' te zijn en daardoor met een beperkte belangstelling, terwijl afgestudeerden van zulke opleidingen juist erg gevraagd zijn in veel sectoren van de samenleving.
Biologen kunnen o.a. terecht bij ministeries als LVV, Natuurlijke Hulpbronnen, RGB, het onderwijs, NGO’s, internationale organisaties als CI, WWF. Natuurkundigen zijn bruikbaar bij wat grotere bedrijven met een technisch karakter zoals de grote mijnbouwbedrijven, fabrieken, grote installatie- en constructiebedrijven etc. En ook bij het onderwijs.

Hoewel de eerste inschrijven reeds voorbij zijn, stelt de AdeKUS belangstellenden voor de opleidingen biologie en natuurkunde wederom in de gelegenheid zich aan te melden voor het komende collegejaar.
Dit kan in de periode maandag 27 augustus tot en met woensdag 05 september, van 08:30 tot 13:00 uur, bij het Bureau Studentenzaken, BAK Gebouw Universiteitscomplex, Leysweg 86. Nadere informatie kan worden verkregen via de telefoonnummers 465558 toestel 2212/2213/2215/2325 of het mobielnummer 8696437.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April