Minister Elias ontslaat directeur 's Lands Hospitaal
31 Jul 2018, 15:14
foto
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid in juni in gesprek met de directie en staf van 's Lands Hospitaal. Naast hem William Deel.


Minister Antoine Elias van Volksgezondheid heeft William Deel, directeur van 's Lands Hospitaal, ontslag aangezegd. De bewindsman zegt aan Starnieuws dat zijn contract zeer nadelig is en niet kan worden voortgezet. Op grond daarvan is hij ontslagen. Met de waarneming van het ziekenhuis is voorlopig medisch directeur Soenita Nannan Panday-Gopiesingh belast.

Het contract van Deel loopt tot juni 2020. De minister zegt dat hij zaken eerst juridisch goed heeft nagetrokken, voordat hij tot deze stap is overgegaan. De bewindsman wil in dit stadium geen detailinformatie geven over het contract. Naast directeurschap van het ziekenhuis, is Deel ook consultant van de instelling.

Uit een andere bron verneemt Starnieuws dat Deel naast een salaris van 5000 euro ook een behoorlijk bedrag toucheert als consultant voor een driedaagse werkweek. Deel was voordat hij directeur werd eind 2016 als consultant aangetrokken om het ziekenhuis door te lichten.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April