Ex-collega aangehouden voor overval goudkamp
20 Jul, 16:26
foto


Manuel R. (50) die gewerkt heeft bij het goudzoekerskamp van Raimundu N. alias 'Junior Ferrai' is aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij een gewapende roofoverval in het gebied van de Goninikreek op zondag 19 maart 2017. Hij is de vorige week aangehouden door de recherche van regio Oost. De overvallers gingen er vandoor met een onbekend hoeveelheid ruw goud, telefoontoestellen en andere waardevolle spullen van de slachtoffers.

Door de verklaringen van één der slachtoffers werd Manuel R. in beeld gebracht. Dit slachtoffer gaf ook aan dat één van de overvallers op een onbewaakt moment het masker van zijn gezicht had gehaald. Hierdoor herkende hij de overvaller als zijn ex-collega Manuel R.

De man ontkent iets af te weten van de overval. Los van de verklaring van het slachtoffer zijn er andere feiten en omstandigheden uit het politieonderzoek naar voren gekomen die doen vermoeden dat Manuel R. tot de groep van overvallers behoort. Na overleg met het Openbaar Ministerie is de verdachte in verzekering gesteld, meldt de politie Public Relations.

Thursday 18 April
Wednesday 17 April
Tuesday 16 April