Drie regiocommandanten ontlast uit hun functie
19 Jul, 01:19
foto


Drie regiocommandanten van het Korps Politie Suriname hebben woensdag te horen gekregen dat zij plaats moeten maken. Zij zijn ontlast uit hun functie en worden ter beschikking gesteld van het ministerie. Het gaat om de regiocommandanten Widjaikoemar Oedit (regio West), Premkoemar Jethoe (Paramaribo) en Orlando Changur (regio Midden).

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie heeft enkele malen meegedeeld dat er meer mensen zouden worden vervangen. Hij heeft in juni waarnemend korpschef Antonio Chin, commissarissen Ruben Peiter en Darnie Stolk ontlast uit hun functie. In de plaats van Chin werd hoofdinspecteur Roberto Prade benoemd tot waarnemend korpschef. Hij werd bevorderd tot politiecommissaris.

Door de mutaties te plegen in het korps zegt de minister garanties te willen inbouwen om het veiligheidsgevoel met alles daarom heen terug te brengen. Dit legde hij uit in De Nationale Assemblee op 10 juli. Eén van de maatregelen was om een nieuwe wind door de korpsleiding te doen waaien waarbij volgens de minister een functionaris met frisse ideeën en genoegzame positieve energie met de leiding werd belast.

De mededeling tijdens een vergadering van het management team van het korps kwam als een verrassing over bij de drie regiocommandanten.

Monday 18 February
Sunday 17 February
Saturday 16 February