Tjon A Joe gaat voor goud in Tokio
18 Jul 2018, 03:31
foto


Renzo Tjon A Joe ambieert goud op de Olympische Spelen 2020 in Tokio. Om zich te kwalificeren voor deze spelen, participeert hij aan de 23ste Central American and Caribbean Games die donderdag 19 juli starten in Barranguilla, Columbia en op 3 augustus worden afgesloten. Bij deze spelen is het verbeteren van records voor zwemmers uit de Caribbean en Centraal Amerika doorslaggevend om geplaatst te kunnen worden voor de Olympische Spelen.

Telesur werkt sinds kort samen met Tjon A Joe. Het bedrijf verwacht van de sporter dat hij zich als rolmodel blijft inzetten om de eer van Suriname hoog te houden alsook een stimulans en motivator te zijn voor Surinamers in het algemeen. Samen met andere Surinaamse rolmodellen die potentie tonen en zich profileren als waardige vertegenwoordigers, wordt gewerkt aan het verder ontwikkelen van ons land op zowel nationaal als internationaal vlak, meldt Telesur Corporate Communication.

De nu 23-jarige Tjon A Joe heeft getoond met doorzetting en goede wil, mooie prestaties te kunnen boeken, zegt het bedrijf. Zijn eerdere deelname aan de Olympische Spelen leverde geen winst op. Volgens moeder Patricia heeft haar zoon geleerd hoe met tegenslagen en twijfels om te gaan. Hij bouwde na participatie aan de Olympische Spelen in 2016 een rustperiode in.

In januari van dit jaar pakte hij de trainingen weer op en kwam sterk terug; de gouden medailles behaald tijdens de Caribische zwemkampioenschappen op Aruba en Odesur Spelen in Bolivia spreken voor zich. Op weg naar de Olympische Spelen doet Tjon A Joe ook nog mee aan onder meer de Wereldkampioenschappen in China (december 2018) en de Panam Games 2019 in Peru.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March