Milagros-oogmissie uit Venezuela oriënteert zich
13 Jul, 20:27
foto
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid in gesprek met de Venezolaanse oogmissie. De groep is op oriëntatie in Suriname. (Foto: NII)


Het Milagros oogmissie team uit Venezuela is van 10 juli tot 14 juli op bezoek in Suriname. De groep oriënteert zich in Nickerie, Paramaribo en Marowijne. De Venezolaanse ambassadeur, Olga Margarita Díaz Martínez, bracht samen met de oogmissie dinsdag een bezoek aan minister Antoine Elias van Volksgezondheid. Zij werden begeleid door medisch directeur Cleopatra Jessurun van het Mungra Medisch Centrum (MMC).

De oriëntatiebezoeken zijn in het westen begonnen waar het MMC en het Petronella Ziekenhuis Wageningen zijn aangedaan. Alle RGD-poliklinieken in dat gebied en in de dorpen Kabalebo, Washabo en Apoera zijn eveneens bezocht. In Paramaribo heeft de oogmissie een kijkje genomen in het Militair Hospitaal en de RGD poliklinieken in Marowijne.

Tijdens dit eerste bezoek zijn de beschikbare mogelijkheden voor behandeling van patiënten of eventuele operaties in de ziekenhuizen bekeken, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

De eerste Milagros oogmissie was vanuit Cuba en werd uitgevoerd van oktober 2005 tot 2012 over geheel Suriname. Van de Milagros oogartsen uit Venezuela is Suriname een van de eerste landen in Zuid-Amerika die prioriteit geniet. Vandaag worden verdere afspraken gemaakt aan de hand van de bevindingen.

Wanneer de Milagros oogmissie precies van start gaat, wordt bekend gemaakt aan de huisartsen en de poliklinieken die in de dorpen zijn gevestigd. Het ligt in de bedoeling dat er dit jaar nog operaties zullen plaatsvinden.