WK 2018: Saudi-Arabië wint op de valreep van Egypte
25 Jun 2018, 13:58
Mo Salah scoort het enige doelpunt van Egypte in dit WK. De vedette omspeelt de verdediging van Saudi-Arabië en lobt de bal in het doel. (Foto: Reuters)

Saudi-Arabië kan met opgeheven hoofd naar huis terugkeren. De wedstrijd tegen Egypte hebben de Arabieren diep in blessuretijd gewonnen met 2-1. Egypte speelde een zwakke wedstrijd en leek totaal lusteloos. De vele kansen die ontstonden, werden aan beide kanten nauwelijks benut. Vedette Mohamed Salah scoorde het enige doelpunt van zijn land in de eerste helft. In de groepsfase is underdog Saudi-Arabië derde geworden. De 0-1 achterstand werd ingelopen en op de valreep is het tweede doelpunt neergezet.

Saudi-Arabië heeft in het begin veel balbezit en Egypte probeert counters op te pakken. Egypte heeft het druk met verdedigen. Ondanks de spelbeheersing van de Arabieren lobt Salah een prachtig voorgezette bal over doelman Yassar Al-Mosailem heen, terwijl hij nog twee verdedigers van zich afschudt. Goal! 1-0 voor Egypte.

Saudi-Arabië blijft sterk aanvallen en krijgt in de 39e minuut een kans om de wens tot scoren waar te maken. Yasir Al Sharani zet een bal voor in het 16 meter gebied van Egypte en deze komt tegen de hand aan van verdediger Ahmed Fathy. Scheidsrechter Wilmar Roldán fluit voor een penalty. Fahad Al Muwallad neemt een aanloop en trapt de bal keihard in de rechterhoek, maar de 45-jarige doelman Essam El Hadary is niet onder de indruk. Hij zweeft vol overtuiging naar de bal en vernietigt de poging van de Arabier. De Egyptenaren in het stadion gaan uit hun dak en de spelers omhelzen hun held in het doel.

In de laatste minuut van de eerste helft wordt er een flinke duw gegeven aan Al Muwallad door verdediger Ali Gabr. Scheidsrechter Roldán fluit in de eerste instantie niet, maar hij wordt gauw aangeraden door de video assistent scheidsrechter (VAR) om toch een kijkje te gaan nemen. Uiteindelijk wijst hij naar de penaltystip en hebben de Arabieren een tweede kans gekregen om hun doelpunt te scoren. Diep in de blessure tijd kogelt Salman Al Faraj het projectiel het doel in en stuurt de veteraan de verkeerde kant op: 1-1 is de ruststand.

Beide landen zoeken naar nog een doelpunt in de tweede helft. Er worden genoeg kansen gecreëerd door beide ploegen om op voorsprong te komen. Het lijkt een gelijkspel te gaan worden. Maar in de allerlaatste seconden van de wedstrijd, in blessuretijd scoort Salem Al Dawsari.Hij schiet de bal in de linkerhoek van het doel van Egypte, na een assist van landgenoot Abdullah Otayf. Saudi-Arabië breekt de harten van de Egyptenaren, maar is dolgelukkig met het bereikte resultaat.