Rusland: Stopzetting inschrijving IOL dit jaar kan niet
23 Jun, 06:31
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland in partijgebouw Grun Dyari. (Foto: Raoul Lith)


Het zal niet mogelijk zijn om inschrijvingen voor het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) voor het schooljaar dat in oktober begint, stop te zetten. Gregory Rusland, voorzitter van de NPS, zegt dat het te laat is om nu in juni dat besluit te nemen.

Terwijl minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur het besluit neemt om geen inschrijvingen meer te doen voor afgestudeerden van kweekscholen en het Havo, zegt zij in een brief aan I.O.L., dat nog overleg gevoerd zal worden. Het IOL en de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS) moeten zaken nog verder uitwerken. Rusland, die ook voorzitter van het bestuur van de AdeKUS is geweest, zegt dat deze kwestie allang speelt, maar het is volgens hem geen eenvoudige zaak.

De NPS-voorzitter heeft vrijdag in Grun Dyari, bij de instelling van de commissie commissie voor Herstel en Wederopbouw van de Republiek Suriname gezegd dat de regering het land niet op een behoorlijke manier weet te besturen. Dit is een schoolvoorbeeld van hoe het niet moet. Er worden problemen gecreëerd die generaties lang zullen doorwerken. Dit is volgens de voorzitter van de groene partij een van de eigenschappen van deze regering. Deze zaak zal teruggedraaid moeten worden voor dit jaar, benadrukt de politicus. Op z'n vroegst kan dit voor het schooljaar 2019/2020, als alle zaken haarfijn zijn uitgewerkt.