WK 2018: Zuid-Korea heeft zware taak tegen Mexico
23 Jun, 11:29
foto
Mexico stuntte tegen titelverdediger Duitsland in hun eerste groepswedstrijd. (Foto: AFP)


Mexico wordt een geduchte tegenstander voor Zuid-Korea. Met zijn resolute verdediging heeft Mexico een indrukwekkende overwinning behaald op titelverdediger Duitsland. Zuid-Korea zal wanhopig proberen zijn WK-verliezenreeks te stoppen. Het land heeft nu drie van zijn wedstrijden op een WK- toernooi verloren, de recentste tegen Zweden, 0-1.

Zuid-Korea heeft nagelaten zijn doel schoon te houden in 12 van zijn vorige 13 WK-duels. Met dat voor ogen kan het voor de Zuid-Koreanen even moeilijk zijn om Mexico te weerhouden tegen hen te scoren.

Zuid-Korea slaagde er niet in om in zijn laatste twee wedstrijden te scoren. Maar het heeft nooit drie opeenvolgende wedstrijden gespeeld zonder een doelpunt te scoren in de competitie.

Hirving Lozano scoorde het winnende doelpunt tegen de Duitsers. De spits is in topvorm met 17 doelpunten en acht assists in 29 optreden voor PSV in de Nederlandse competitie in het afgelopen seizoen.

Trainer Juan Carlos Osorio van Mexico gaf toe dat er een griepvirus in het Mexicaanse kamp was, vlak voor de wedstrijd tegen Duitsland wat zijn vervangingen heeft beïnvloed. Maar Osorio zal naar verwachting bij hetzelfde startende elftal blijven voor de tweede wedstrijd van zijn team in Groep F.

De Zuid-Koreaanse keeper Jo Hyeonwoo, die verrassend was aangetreden, zou zijn plaats kunnen behouden na een solide prestatie in de 1-0 nederlaag tegen Zweden. De Zuid-Koreanen kunnen misschien hun aanvallende 4-3-3-formatie herschikken.
Osorio is er klaar voor. "Het is tijd voor Mexico om te laten zien dat we het initiatief kunnen nemen. We zijn, zogenaamd, superieur aan onze tegenstanders. We moeten onze (eigen) voorwaarden opleggen."

De enige vorige WK-ontmoeting tussen Zuid-Korea en Mexico was in 1998, waarbij de Centraal-Amerikanen met 3-1 de winnaars in de groepsfase werden. Mexico en Zweden hebben elk drie punten uit één duel. Zuid-Korea en Duitsland zitten nog zonder punten.