Wetenschappelijk personeel AdeKUS in actie
21 Jun 2018, 18:47
foto


De Vakvereniging Wetenschappelijk Personeel Universiteit (VWPU) is vanaf vandaag in actie. De wetenschappers vinden dat zij het bestuur van de Anton de Kom Universiteit (AdeKUS) genoeg ruimte hebben gegeven de salariscorrectie door te voeren, die in 2017 is gegeven aan het onderwijsveld.


Conform geruime tijd bestaande afspraken, zouden deze correcties overeenkomstig moeten worden toegepast bij het wetenschappelijk en stafpersoneel van de AdeKUS. Van rechtswege had het universiteitsbestuur actie moeten ondernemen om deze correctie binnen twee maanden, na uitvoering in het onderwijsveld, te hebben doorgevoerd, stelt de VWPU.

Sinds februari 2018 is het huidige VWPU-bestuur met het bestuur van de AdeKUS in onderhandeling. In maart 2018 is een tussentijds akkoord getekend tussen partijen. Ondanks het feit dat de voorzitter van het universiteitsbestuur herhaaldelijk heeft aangegeven dat het bestuur in principe geen bezwaar heeft tegen de door VWPU voorgestelde procentuele salariscorrectie, is er nog steeds geen uitvoering hieraan gegeven.

De regering heeft in de laatste Assembleevergadering, waarin de begroting voor 2017 werd behandeld, aangegeven dat voorzien is in de begroting van het ministerie van Financiën om deze salariscorrecties te kunnen dekken.
De onderhandelingen hebben echter nu een punt bereikt, waarbij de VWPU de besluiteloosheid van het Universiteitsbestuur afwijst. "Wij hebben hiermee de gemeenschap geïnformeerd omtrent deze voortslepende kwestie," zegt de VWPU in een persbericht.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April