Venezuela: Minstens 17 doden bij stormloop nachtclub
16 Jun, 22:27
foto
Radeloze familieleden verzamelden zich voor het politiebureau in Caracas, Venezuela. (Foto: EPA)


Minstens 17 mensen zijn gedood in een stormloop in een nachtclub in de Venezolaanse hoofdstad Caracas. De Venezolaanse minister van Binnenlandse Zaken, Néstor Reverol, heeft gezegd dat de stormloop werd veroorzaakt toen tijdens een vechtpartij een traangas granaat afging.

De feestvierders vierden het einde van het schooljaar. Onder de doden zijn enkele minderjarigen. De minister zei dat zeven mensen zijn gearresteerd in de zaak.
De stormloop vond plaats in de Club Los Cotorros in het district El Paraíso in het westen van Caracas. Zo’n 500 feestgangers haastten zich naar de uitgang toen de traangas granaat in de vroege uren van zaterdagochtend afging tijdens een gevecht, vertelde Reverol aan de staatstelevisie.

Onder de gearresteerden zijn twee minderjarigen die samen met de eigenaar van de club door getuigen zijn geïdentificeerd. Ze zouden zich niet hebben gehouden aan maatregelen om te voorkomen dat wapens het terrein werden binnengebracht.
"De meerderheid van de overledenen ... is tussen de 16 en 20 jaar oud", vertelde journalist Darvinson Rojas aan nieuwswebsite La Patilla. "Sommigen stierven aan verstikking, anderen aan verwondingen toen ze probeerden de ruimte te verlaten toen het projectiel ontplofte."

Vijf mensen raakten gewond bij het incident, waarvan één ernstige verwondingen heeft opgelopen. Alle gewonden worden behandeld in het ziekenhuis, meldt persbureau Efe.