Meer inzicht in ISCON door film 'Hare Krishna!'
13 Jun 2018, 12:33
foto
Bezoekers van de documentaire 'Hare Krishna' dinsdagavond in TBL Cinemas.


De film Hare Krishna! die vertoond wordt in TBL Cinemas, is goed ontvangen door het publiek. De International Society for Krshna Consciousness (ISCON) Suriname heeft verschillende organisaties en hoogwaardig-
heidsbekleders uitgenodigd om de film te zien. De documentaire gaat over de stichter acharya Srila Prabhupada, die zonder geld op 70jarige leeftijd, naar Amerika ging om het Hare Krshna bewustzijn te prediken in opdracht van zijn guru.


Doel van deze film is het publiek meer informatie te geven over Prabhupada (A.C. Bhaktivedanta) zijn filosofie en wijze waarop meer balans en harmonie kan worden bereikt. Het Krshna bewustzijn is niet beperkt tot alleen voor Hindostanen, maar is voor elke ziel, zegt Madhvi Bajnath van ISCON aan Starnieuws. "Het heeft niets te maken met ras, geloof of cultuur. zoals Prabhupada zelf ook zegt: 'we want everybody to be happy'. Dat kan alleen gebeuren door het chanten van de hare krshna maha mantra."

In de documentaire is ook te zien hoe Prabhupada met geduld en liefde het heeft kunnen bewerkstelligen om hippies tot krshna bewuste mensen te maken. Dit door de hare krishna mantra en parsadam. Daarna heeft hij met behulp van zijn eerste discipelen verder het krshna bewustzijn uitgebreid en de stichting ISKCON opgericht.

Na de première op 7 juni is gisteren de vierde voorstelling gehouden, die bezocht werd door leden van onder andere Indian Cultural Center, OHM, Sanatan Dharm, Culturele Unie Suriname en VHP. De reacties van mensen die de film hebben gezien, waren heel goed. Zij hebben meer informatie gekregen over de organisatie. "Ik hoop ook dat men meer inzicht en kennis heeft gekregen over het leven van Srila Prabhupada, de stichter van Iskcon Suriname. Aangezien ISKCON al langer dan 20 jaren in Suriname gevestigd is, is deze film een van de hoogtepunten in onze historie," zegt Bajnath. Vandaag is het de laatste voorstelling ook om half 8.

Wednesday 19 June
Tuesday 18 June
Monday 17 June