Jeugdigen Para behalen hun zwemdiploma
27 May 2018, 16:17
foto
De eerste groep van jeugdige geslaagden van TNT Zwemschool, zaterdag in zwembad Parima.


Kinderen van Para die droomden om op zwemles te gaan en diploma's te behalen, hebben deze wens mogen realiseren via TNT Zwemschool. Twintig leerlingen hebben zich aangemeld voor het volgen van zwemles. Tien hebben hun eerste zwemdiploma behaald.

In februari is TNT Zwemschool in samenwerking met Mozart Security gestart met het geven van zwemlessen te Rijsdijk, Para in het MTC Ressort. Langer dan een decennium, sinds de sluiting van Paranam zwembad, zijn er geen zwemlessen verzorgd in Para.

Volgens de manager van TNT Zwemschool, Gordon Touw Ngie Tjouw, kunnen de jeugdigen van Para al zwemmen, doordat zij opgevoed zijn in een waterrijk omgeving in het district. “Nu gaat het erom dat deze groep jeugdigen gediplomeerd, veilig en technisch goed kan zwemmen”. TNT Zwemschool, Mozart Security, ouders maar vooral de kinderen zijn heel trots op met het bereikte resultaat. “Dit is een bevestiging dat wij kwalitatief goed bezig. We hebben hoog op agenda staan het promoten van de zwemsport in stad en district”.

TNT Zwemschool wil de zwemactiviteiten uitbreiden. De volgende stap voor de kinderen die hun diploma hebben, is starten met wedstrijd zwemtrainingen. “Samen met Mozart Security zijn wij bezig te bekijken om meer kinderen van Para de mogelijkheid te bieden ook zwemlessen te volgen. Wat deze kinderen tegenhoudt, zijn de kosten voor de lessen en transport, zegt Touw Ngie Touw. De zwemschool heeft daarom het bedrag verlaagd. De zwemcoach heeft besloten aan crowdfunding te doen voor de zwempupillen en is er een sportfonds geopend. Ook Mozart Security zet haar bussen in om de kinderen op locatie te krijgen.

TNT Zwemschool wil samenwerken met de overheid, het bedrijfsleven, multinationals en international organisaties om de doelen te realiseren. Verder bekijkt zij de mogelijkheid om onder auspiciën van de Surinaamse Zwembond binnenkort een zwemwedstrijd te houden in Para.

Ala-D Media
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April