Slachtoffer vergeeft verdachte en trekt strafzaak in
19 Apr, 00:54
foto


De 62-jarige Robbynath G. mocht naar huis na de rechtszitting van woensdag. Hij had op 6 november van het afgelopen jaar zijn zwager ernstig met een mes in de buikstreek verwond. De darmen van het slachtoffer kwamen te zien door de verwonding. Het slachtoffer dat gehoord werd, deed het verzoek om de verdachte naar huis te sturen, omdat er reeds verzoening plaats heeft gevonden tussen die twee. Ook richtte hij een schrijven waarbij hij aangeeft dat hij deze zaak intrekt en geen verdere vervolging wenst.

Op die bewuste dag kwam het slachtoffer thuis aan en kreeg een woordenwisseling met de verdachte. De verdachte was met het mes bezig groente te oogsten. Hij viel toen de verdachte met een eind hout aan, waarna Robbynath G. hem met het mes verwondde. Voor de opgelopen verwonding heeft het slachtoffer twee weken in het ziekenhuis doorgebracht. Daarna moest hij thuis herstellen van zijn verwonding. Volgens hem is hij nu genezen.

Officier van justitie, Astrid Niamat, presenteerde de strafeis. Ze hield rekening met het verzoek van het slachtoffer en eiste een celstraf van twaalf maanden, waarvan zeven voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar. Deze strafeis was gelijk aan de tijd in voorarrest doorgebracht.
Advocaat Lesley Rodgers vroeg kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor om de strafeis van de officier over te willen nemen. Hij benadrukte dat de handeling van de verdachte niet goed te praten was.

De verdachte gaf aan dat hij gezwaaid had met het mes en had geen plan van tevoren beraamd. Robbynath G. zei in zijn laatste woord dat hij nooit meer voor de rechter zal verschijnen. De kantonrechter was van mening dat de verdachte geen zwaai met het mes had gemaakt, maar het slachtoffer gestoken had ermee, Zij nam het strafvoorstel van de officier over. De verdachte was voor het eerst in aanraking met de politie gekomen.

Sunday 20 January
Saturday 19 January
Friday 18 January