Vader duwt zoon van de Wijdenboschbrug
17 Apr, 13:13
foto


Een vader heeft zijn zevenjarige zoon van de Wijdenboschburg, de rivier in, geduwd. De bemanning van een vissersboot die in de directe omgeving was, schoot de jongen te hulp. Hij werd in een privé voertuig van een getuige met begeleiding van de Motor Surveillance Dienst van de politie, vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Het slachtoffer is opgenomen op de afdeling Intensive Care.

Uit het voorlopige onderzoek van politiebureau Nieuwe Haven is komen vast te staan dat het slachtoffer door zijn vader Rafiek maandag naar de brug is gebracht. De vader heeft het jongetje op gegeven moment vanuit een bepaalde hoogte van de brug de rivier ingeduwd.

Volgens de moeder heeft haar partner in beschonken toestand de woning verlaten en heeft hij de jongen van school afgehaald. Toen zij merkte dat haar zoon niet thuis kwam, belde zij op het nummer van de man. Haar zoon beantwoordde rond 15.00 uur de telefoon van de vader. De jongen kon niet aangeven in welke buurt hij zich op dat moment bevond met zijn vader. Op de achtergrond hoorde de vrouw haar partner schreeuwen tegen haar zoon dat zij op de ‘Bosje’ brug zijn van waar zij zouden springen.

De vrouw startte een zoektocht naar haar zoon en deed het politiebureau Nieuwe Haven aan, waar zij te horen kreeg dat er een jongetje van de Wijdenboschbrug is geduwd en dat hij ter verpleging is opgenomen in het ziekenhuis. De vrouw heeft bevestigd dat het om haar 7-jarige zoon gaat. Van de vader ontbreekt nog elk spoor. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken, meldt de Politie Public Relations.