Spanning en emoties bij wedstrijd Notch-Robinhood
16 Apr 2018, 12:12

De spanning en emoties waren duidelijk merkbaar in de ontmoeting tussen Notch en Robinhood zondag. Dat het een echte kraker zou worden, hadden velen al voorspeld. Ondanks de regen en de conditie van het veld, hebben ploegen strijd geleverd. Het Ronnie Brunswijk stadion was haast vol. De jongens uit beide kampen hebben na 90 minuten met opgeheven hoofd het speelveld verlaten. De wedstrijd eindigde 2-2.

Het was Robinhood die de eerste helft domineerde en Notch de tweede. De thuisploeg kwam van een 1-0 achterstand na een doelpunt van Cerezo Haabo, terug in de strijd en nam de tweede helft voor zich totdat diep in de blessuretijd uit een hoekschop Andwele Baja, Notch met beide benen terug op aarde bracht. Behalve dat er op het veld hard werd gestreden, bleek langs de lijnen ook een heftige strijd te zijn geleverd. De clubvoorzitter van Notch, Joel (Bordo) Martinus, heeft evenals die van Robinhood, Ramon Abrahams, enige tijd de emoties laten prevaleren. Arbiter Ramon Louisville, die de touwtjes goed in handen had en een formidabele wedstrijd heeft gefloten, leek de enige persoon zowel op als buiten het veld zonder emoties.

Diep in tweede helft en wel in de 80e minuut was de arbiter genoodzaakt de wedstrijd te staken nadat een supporter een fles had geworpen op het veld. Abrahams ging zelfs naar de overzijde van het veld, maar tot escalatie kwam het niet. De politie en externe beveiliging van het stadion werden erbij gehaald en de wedstrijd werd na ongeveer 10 minuten hervat. Kort hiervoor had Notch reeds de gelijkmaker van dichtbij binnen getikt door GalgytoTalea.

Na de hervatting van de 'sportieve uitbarsting' was het Noch die tot dolle vreugde van de fans via de Braziliaan Juari Miranda in de 82e minuut zijn ploeg op voorsprong bracht (2-1). De emoties van Robinhood doken weer op buiten het veld terwijl de spelers op het veld vechtlust, geduld en koelbloedigheid betrachtten, wat ook werd beloond met een gelijkmaker (2-2).

Kaarten nog lang niet geschud
De kaarten lijken met een 2-2 eindstand tussen Notch en Robinhood nog lang niet te zijn geschud in deze Telesur eerste divisie competitie. Wat wel vaststaat na de uitslag is dat Notch nog steeds aan kop gaat maar nu met 41 competitiepunten terwijl Robinhood er nu 38 heeft. De rood groene club heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Zowel nummer 1 en huidige 2 van de ranglijst voelen met nog 7 wedstrijden voor de boeg de hete adem nog van WBC en Transvaal.

Transvaal heeft een bittere pil moeten slikken gisteren in het André Kamperveen stadion. De club verloor met 2-0 van laagvlieger Papatam. Transvaal heeft nog steeds 34 competitiepunten en staat op de vierde plek. WBC heeft 35 competitiepunten. Het karweitje lijkt echter wat moeilijker voor Robinhood die in deze competitie nog moet uitkomen tegen WBC, Transvaal en zeker nog de landskampioen Inter Moengo Tapoe.