Vijf jaar geëist poging tot uitvoer ruim 11 kg cocaïne
10 Apr 2018, 08:02
foto


De verdachte Vishnudath B. heeft een straf van vijf jaar tegen zich horen eisen maandag. Hij staat terecht voor poging tot uitvoer van ruim 11,075 kilogram cocaïne in augustus vorig jaar via de Johan Adolf Pengel luchthaven. De drugs waren verstopt in de dubbele bodem van een doos.

Bij controle van de doos door de douanerecherche bleek dat na het weghalen van de pinda sambal, deze nog bijzonder zwaar bleek te zijn. Uiteindelijk bleek dat de doos een dubbel bodem had. Daarin waren 13 pakken met cocaïne verborgen. Het Openbaar Ministerie stelde dat wettig en overtuigend bewijs geleverd is en eiste vijf jaar cel, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, een boete van SRD 10.000 of zes maanden hechtenis.

Bij zijn aanhouding had Vishnudatt B. verklaard dat hij de doos voor zijn vriendin had gepost. Hij zou al drie jaar een liefdesrelatie met haar hebben. Zij zou via Guyana naar Venezuela zijn vertrokken toen hij werd aangehouden. Uit beeldmateriaal blijkt dat de verdachte niet met een vrouw, maar met drie mannen op de luchthaven was toen hij door de mand viel. Ook blijkt het opgegeven adres waar de vriendin zou wonen en de gegevens van de identiteitskaart die overgelegd is, niet te kloppen. De verdere behandeling van de zaak is uitgesteld.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April