Bufaz-medewerkers krijgen refreshment conflicthantering
29 Mar 2018, 20:56
foto
Bufaz-medewerkers volgen een training conflicthantering. (Foto: NII)


De maatschappelijk werkers van het Bureau voor Familierechtelijke Zaken (Bufaz), van het ministerie van Justitie en Politie (Juspol), hebben een training gevolgd in het omgaan met conflictsituaties. Het waarnemend hoofd van Bufaz, Astrid Kandhai-Getrouw, geeft aan dat de werkers vaak geconfronteerd worden met conflicten, waarbij ze boze cliënten veelal gerust moeten stellen.

Deze training geeft volgens Kandhai-Getrouw de medewerkers de ruimte om zich een beetje te ontladen van alle problemen en onderzoekingen die ze dagelijks op hun bord krijgen. “Gezamenlijk hebben de medewerkers van een stukje onderwijs en ontspanning genoten.”

Door middel van een presentatie en rollenspel zijn de kneepjes van het omgaan met conflictsituaties uitgebeeld. Verder is geleerd hoe mensen tot kalmte gebracht kunnen worden en hoe de grens voor hen bepaald wordt. Kandhai-Getrouw zegt dat het ging om een refreshment. “Niet dat ze het niet weten, maar deze training geeft ze een refreshment en meer tools om beter oog en oor te hebben voor de zaken die op hen afkomen”.

Ook ketenpartners van Niet Gouvernementele Organisatie zoals Stichting Rumas, Lotjes Huis en buurtmanagers die een directe samenwerking hebben met het ministerie, hebben de training gevolgd, die is verzorgd door Marius van Hooft, Ellen Abendanon en Purcy Tjin van Stichting Projekta.

BuFaz is een kinderbeschermingsinstantie die van overheidswege adviezen uitbrengt en bemiddelt in vele rechtszaken die betrekking hebben op kinderen. Het gaat veelal om problemen waarmee kinderen mee te maken krijgen o.a. scheiding van ouders, huiselijke geweld, mishandeling, kinderen die uit huis worden gezet, zwerven over straat of vroegtijdige zwangerschappen, licht het ministerie van Juspol toe, via het Nationaal Informatie Instituut.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April