NPS schenkt zonnepanelen aan dorpen Boven Suriname
24 Mar 2018, 06:26
foto
NPS voorziet Nieuw Aurora in Boven Suriname van zonnepanelen en bijbehorende verlichting. (Foto's: NPS)


De Nationale Partij Suriname (NPS) is dit weekend bezig met een elektrificatieproject in Boven Suriname. Het eerste dorp dat vrijdag werd aangedaan is Nieuw Aurora, waar er zonnepanelen met bijbehorende verlichting is aangebracht op twee locaties. In Pikin Slee en Djoemoe worden twee generatoren geplaatst voor de elektrificatie van de onderwijzerswoningen.

Dit project wordt uitgevoerd als uitvloeisel van het bezoek van NPS-voorzitter Gregory Rusland aan het Boven Suriname-gebied in december 2017. Een delegatie onder leiding van de afdelingsvoorzitter Eddie Pansa is naar het gebied. Het hoofdbestuur wordt vertegenwoordigd door Silenta Neslo, meldt de NPS.

De leiding en dorpsbewoners van Nieuw Aurora zijn blij dat de beloftes gedaan door de voorzitter van de NPS, daadwerkelijk worden uitgevoerd. Hij merkte op dat het duidelijk is waar de daadkracht ligt voor realisatie van dergelijke projecten. De kapitein van het dorp vroeg de NPS-delegatie om zijn erkentelijkheid over te brengen naar de NPS-voorzitter.

Rusland had in gesprekken met de onderwijzeressen in Pikin Slee en Djoemoe aangegeven onder de indruk te zijn van het enthousiasme waarmee deze werkers de jeugd opvoeden en scholen. Hij had beloofd er alles aan te doen om ze tegemoet te komen in een van hun grootste problemen, het gebrek aan energie. Namens de NPS worden de machines dit weekend geïnstalleerd.

De partij zal nagaan hoe zij ook de andere dorpen op korte termijn tegemoet kan komen. De bedoeling is dat nog enkele dorpen worden aangedaan waar dit project zal worden uitgevoerd. De partij zal acties ondernemen om ook de overige dorpen in aanmerking te doen komen voor de zonnepanelen met verlichting in de komende periode.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March