Energievoorziening Noord verbeterd met onderstation
23 Mar 2018, 01:03
foto
Trafo op het terrein van onderstation OSC. (Foto: EBS)


De energievoorziening in de omgeving Paramaribo-Noord, Charlesburg en Kwatta is verbeterd, met de oplevering van het geüpgradede onderstation Maretraite (OSC) op de hoek van de Pluto- en Aidastraat. De beschikbare capaciteit van het onderstation is verruimd van 21 MVA (mega volt ampère) naar 75 MVA. De ceremoniële opening van het onderstation is vandaag. Het plan zorgt voor de energievoorziening van ruim 16.000 huishoudens en bedrijven.

In maart 2014 is de EBS gestart met het ontwerp en engineering van dit project. Deze upgrade heeft totaal ongeveer 4.73 miljoen US dollars gekost. De financiering is gedaan door de IDB, als onderdeel van het programma Support to Improve the Sustainability of the Electricity Service. Voor de upgrade van dit onderstation zijn drie nieuwe transformatoren en nieuwe schakelinstallaties, compleet met protectiepanelen, SCADA en eigen bedrijf transformator aangekocht en geïnstalleerd. Ook is het onderstationsgebouw vernieuwd en zijn er fundaties voor zeven stuks opstijgmasten gebouwd voor de uitgaande distributielijnen alsook kabellegwerken uitgevoerd, zegt de voorlichting van de Energiebedrijven Suriname (EBS).

Om de capaciteit van het onderstation te vergroten zijn er drie nieuwe transformatoren van 25 MVA geïnstalleerd en is ook de capaciteit van de schakelinstallaties vergroot. Het vermogen van dit onderstation is hiermee meer dan verdrievoudigd. Deze upgrade is nog niet voldoende, daar de vraag naar elektrisch vermogen in het gebied groot is, zegt de EBS. Om deze reden wordt aan de Ringweg ook een onderstation opgezet.
Advertenties

Tuesday 19 March
Monday 18 March
Sunday 17 March
Saturday 16 March