De waarheid is hard, maar leugens blijven pijn doen
23 Feb, 10:17
foto


André Misiekaba vindt niet dat de ratings van Moody's en Fitch op hetzelfde neerkomen. Hij verschilt van mening met VHP-voorzitter Chan Santokhi. Misiekaba vindt dat het niet waar is wat Santokhi stelt. Wat is dan waar André Misiekaba? Misiekaba is niets anders dan een doorgewinterde sprookjesverteller.

Het is zeer opmerkelijk en bedenkelijk dat daags na de publicatie van Moody’s rating, Ficth met een minder slechte beoordeling naar buiten is gekomen. Bij ons rijzen er vraagtekens op. Fitch handhaaft haar rating op niveau B-, maar de outlook verbetert van negatief naar stabiel. Maar wat is er dan veranderd aan de financieel-economische situatie van het land?

Investeren in deze ratingklasse moet al tot speculatie worden gerekend. Investeren in deze B-rating brengt hoog kredietrisico met zich mee. Derhalve moet André Misiekaba het volk geen rad voor de ogen draaien. Vertel het volk wat de waarheid is. Hoe kunnen we de toekomst van ons land laten bepalen door Misiekaba, die alleen maar complete onzin uitkraait?

Het is heel duidelijk dat André Misiekaba geen valide argumenten heeft om de slechte ratings van beide ratingsbureaus te verdedigen. Inhoudelijks heeft Misiekaba geen woord gerept dan louter de VHP-voorzitter te beschuldingen van dat hij politiek destructief bezig is en niet wenst dat Suriname een goede beoordeling krijgt van de ratingbureaus.

De VHP-voorzitter heeft met zijn reactie op de beoordeling van zowel Moody als Fitch een heel duidelijk signaal gegeven aan de samenleving hoe Suriname er financieel- economisch voor staat. De waarheid van VHP- voorzitter Chan Santokhi is hard, maar de leugens van André Misiekaba doen heel veel pijn. Al is de leugen snel maar de waarheid achterhaalt hem wel heer André Misiekaba.
Als je het land goed bestuurt en goed beleid voert, krijg je ongetwijfeld goede ratings. De internationale markten zullen van je houden en veel ontwikkelingskapitaal opleveren. Maar het vereist wel hard werken en discipline. De VHP voorzitter bespaart kosten noch moeite om ervoor te zorgen dat Suriname zo snel als mogelijk uit deze financieel-economische crisis geraakt. Hij probeert samen met andere partijen het land te redden van verdere ondergang.

Op 2 november 2016, heeft VHP-voorzitter Chan Santokhi, een verslag aan president Bouterse aangeboden. VHP voorzitter Chan Santokhi, had tijdens zijn buitenlandse reis met politici en diverse personen in diaspora gesproken over actuele nationale en internationale aangelegenheden. Chan Santokhi heeft voor Suriname deuren geopend in het buitenland die voor deze regering dicht bleven.
De president heeft toen de inspanningen van Santokhi ten zeerste gewaardeerd. Hij gaf hem de garantie dat de informatie verder gedeeld zal worden met de Raad van Ministers. Niet vergeten moge worden Vision 2030. Voorzitter Chan Santokhi was de motor achter Vision 2030. De Diaspora aanbevelingen naar aanleiding van een nationale conferentie met als thema: “Aanzet tot een diasporabeleid voor Suriname” op 14 januari 2012 in verband met 63 jarig bestaan VHP.

Het ongefundeerd zwart maken van de VHP voorzitter is walgelijk, het is below the belt. Dit is puur stemmingmakerij. André Misiekaba moet bij zichzelf te rade gaan welke wezenlijke bijdrage hij levert of geleverd heeft aan Suriname.

VHP Mediacommissie