Fransen steunen watervoorziening kuststrook Suriname
22 Feb, 13:23
foto
AFD Regionale Directeur, Grégory Villeneuve en minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, bezegelen de hulpverlening. (Foto: AFD)


De watervoorziening in Suriname krijgt een stimulans van het Franse Ontwikkelingsagentschap (AFD). Met de subsidie tot US$ 3 miljoen die het AFD geeft, zal de toegang tot drinkwater in het district Marowijne worden verbeterd en zal er een strategisch watervoorzieningsplan worden opgezet. De NV Surinaamse Waterleiding Maatschappij is belast met de uitvoering van het project, terwijl het AFD de gelden beheert.

De fondsen komen uit de Caribische Investeringsfaciliteit van de Europese Unie. De regionale AFD-directeur, Grégory Villeneuve, zegt dat de US$ 3 miljoen subsidie een aanvulling is op de US$ 12,5 miljoen die het AFD eerder aan de Surinaamse regering ter beschikking heeft gesteld. Hij stelt dat het project de sociale effecten van de infrastructurele werken die met de AFD-lening zijn gefinancierd in Paramaribo, Wanica, Para en Moengo zal vergroten. Tegelijkertijd zorgt het voor duurzaamheid van de watervoorziening. In totaal zullen 260.000 mensen die in de kuststrook leven direct profiteren van het project.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft zijn waardering voor de inzet van het AFD voor dit project uitgesproken. “ De organisatie is één van de grootste subsidieverleners aan Suriname en we waarderen de steun voor zowel investeringen als onze technische assistentiebehoeften.”