Twee verdachten aangehouden in zaak dood politieagent
15 Feb 2018, 14:23
foto


Adspirant Agent van Politie Wirindra Bhugwansingh (26) is vermoedelijk doodgeschoten. De 32-jarige Urnando J. en zijn stiefzus Meredith P. (17) zijn ingesloten na tegenstrijdige verklaringen. De politieman is woensdagavond overleden door een schotverwonding in het hoofd.

De politie van Kwatta trof bij aankomst het levenloze lichaam van Bhugwansingh aan in de woning. Ook de hoofdbewoner Urnando J. en zijn stiefzus Meredith P. waren ter plaatse. Van een jachtgeweer ontbrak elk spoor, wat vragen deed rijzen bij de politie. Het geladen dienstvuistvuurwapen van het slachtoffer is op een tafel in de woonkamer aangetroffen.

In eerste instantie verklaarden Urnando J. en Meredith P. (17) aan de politie dat zij kort tevoren met het slachtoffer naar een voetbalwedstrijd zaten te kijken. Na de wedstrijd bleven zij nog even napraten. Tegen 21.00 uur maakte Bhugwansingh aanstalten om naar huis te vertrekken, terwijl de hoofdbewoner en zijn stiefzus in de keuken waren om de afwas te doen. Op een bepaald moment hoorden zij een knal en keerden zich om. Zij zagen Bhugwansingh bloedend op de vloer liggen.

De afdelingen Kapitale Delicten en de Forensische Opsporing werden ingeschakeld en namen het onderzoek over. Bij een nader verhoor op de afdeling Kapitale Delicten kwam Meredith P. terug op haar verklaring. Zij gaf aan dat zij Bhugwansingh per ongeluk heeft doodgeschoten. De vrouwelijke verdachte verklaarde dat zij Bhugwansingh vroeg of zijn wapen geladen was. Op zijn ontkennende antwoord pakte zij het wapen, waarbij haar vinger op de trekker terecht kwam en er een schot afging met voor Bhugwansingh het noodlottige gevolg. Zowel UrnandoJ. als Meridith P. zijn aangemerkt als verdachten van een misdrijf.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn de verdachten in verzekering gesteld. Het ontzielde lichaam van de politieman is voor obductie in beslag genomen, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April