NPS gedenkt personeel SVZ met Valentijnsdag
14 Feb 2018, 12:28
foto
De NPS-delegatie met personeelsleden van het St. Vincentiusziekenhuis, die in de bloemetjes zijn gezet.


Verpleegkundigen en het overige personeel in het St.Vincentius Ziekenhuis (SVZ) hebben van de Nationale Partij Suriname (NPS) een boeketje en een cadeautje gekregen. Ook zijn verbruiksartikelen voor patiënten overhandigd aan het ziekenhuis. De eerste 'Valentine baby' kreeg ook een presentje. Vandaag, op Valentijnsdag, heeft de politieke partij hiermee een gebaar van liefde tot uiting willen brengen.

De activiteit is georganiseerd door de NPS-onderafdeling 'Het Noordelicht' in samenwerking met de onderafdeling Tourtonne 4 en omstreken (T4). NPS-voorzitter Gregory Rusland zegt dat de partij met deze activiteit gezondheidswerkers een hart onder de riem wil steken vanwege het belangrijke werk dat zij doen voor de zieke mens. De actie vloeit voort uit de zorgwekkende situatie in de gezondheidssector. De NPS vindt dat ziekenhuizen en het personeel nu meer dan ooit alle ondersteuning kunnen gebruiken, zij het financieel, moreel of anderszins, om hun werk met de grootste motivatie te kunnen voortzetten. Hij hoopt dat de boodschap van liefde doordringt naar allen die bij de sector betrokken zijn. Rusland roept op om onder de omstandigheden hun best te blijven doen voor de zieke mens.

NPS-hoofdbestuurslid Roseline Daan benadrukt dat het goed is dat mensen die gebukt gaan onder de slechte financiële situatie in de sector een bijzondere ondersteuning krijgen. "Het gaat om een zeer belangrijke groep werkers die dag en nacht klaar staat om te helpen, begeleiden en zorgen." Ze zegt dat ook andere ziekenhuizen waren benaderd en vanuit de leiding zij enthousiast gereageerd hadden op de activiteit. Er was ook een gezamenlijk draaiboek in elkaar gezet. Echter kreeg de partij daags voor de activiteit van een ziekenhuis te horen dat moet worden afgezegd omdat in die instelling geen politieke activiteit geduld wordt. Een andere ziekeninstelling deelde mee dat 'er wat issues zijn' en dat de activiteit daarom 'gecanceld' moet worden.

T4 voorzitter Irshaad Fatehmahomed is verontwaardigd over deze ontwikkeling, maar zegt dat men de NPS niet klein heeft gekregen. Wij zijn rustig doorgegaan en hebben onze activiteit gebracht naar enkele RGD-poliklinieken en een bejaarden instelling. Hij roept degenen op bij wie er gebrek is aan liefde en slechts uit zijn op confrontatie om die houding na te laten. "Suriname is een land van harmonie en daarin is liefde een essentieel onderdeel." Vanuit de NPS geven wij die lobi".

"Dit is een geste die niet was verwacht. Dit is echt een verrassing ondanks zware tijden dat er mensen zijn die aan ons hebben gedacht", zegt Monick Karijopawiro, hoofd van de Operatie Kamer namens de overige afdelingshoofden en directie.

Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February