Officier van justitie eist 6 jaar voor seksueel misbruik
13 Feb 2018, 09:37
foto


Het Openbaar Ministerie heeft maandag zes jaar celstraf geëist tegen Abdoelgafoer M. voor seksueel misbruik van zijn zwak begaafde stiefdochter (12). Zij was op 11 mei 2016 alleen thuis met haar stiefvader. Toen de moeder thuiskwam, merkte zij dat er iets mis is. Nadat het meisje vertelde wat er gebeurd is, schakelde de moeder de politie in.


De verdachte ontkende dat hij het meisje heeft misbruikt. Hij zou haar alleen gevraagd hebben om bij hem te komen slapen. Uit het onderzoek is gebleken dat het kind geen maagd meer is. Officier van justitie, Shanta Mahadew, stelde dat wettig en overtuigend bewijs is geleverd dat het meisje seksueel is misbruikt.

De verklaringen die de verdachte op de zitting eerder had afgelegd, werden ook ontzenuwd door de moeder van het slachtoffer. Ook het meisje werd gehoord en gaf een gedetailleerd beeld van het gebeurde. De officier van justitie voerde aan dat de verdachte het vertrouwen van het meisje en de moeder ernstig heeft beschaamd. De man die eerder op vrije voeten is gesteld, was niet op de zitting om aan te horen hoe traumatisch zijn handeling is voor het slachtoffer. Op 26 maart zal de rechter vonnis vellen.

Sunday 24 February
Saturday 23 February
Friday 22 February
Thursday 21 February