Zwaardere straffen voor kindermoord en -mishandeling
09 Feb 2018, 02:08
foto


Met enige bevrediging van rechtsgevoelens las ik het artikel op Starnieuws over de uitspraak van de rechter ter zake de naar mijns inziens vermoorde kleuter Damien Changu.

Ik kan het niet anders dan als koelbloedige moord bestempelen, op een zeer klein kind. Eerder klom ik in de pen om aandacht voor deze case te vragen. En sprak ik de hoop uit dat er een stevig vonnis tegen de verdachten zou voortvloeien. Een moeder die toeziet dat haar kind elke keer in elkaar wordt getimmerd is keihard debet aan het overlijden van het kindje. Over de stiefvader die een driftkop is volgens buurtbewoners en familie, zal ik weinig woorden vuil maken. Ik had gehoopt dat de straf hoger zou zijn geweest en hij voorgoed achter slot en grendel was verdwenen. Wanneer men volwassenen om zeep helpt kan men 20 jaren achter slot en grendel verdwijnen. Waarom geen 20 jaren voor de moord op een peuter? In mijn optiek zou het dusdanige slagen toebrengen aan een weerloos kindje dat hij komt te overlijden zwaarder moeten worden gestraft dan de moord op volwassenen.

Wat dat kindje tijdens het stompen en geslagen worden niet zal hebben gevoeld en dan was het niet de eerste keer maar wel de fatale keer. Triest en gewetenloos zijn ouders die dit soort taferelen kunnen aanzien en zich daaraan schuldig kunnen maken. Er zijn meerdere van zulke gevallen onder rechterlijke behandeling. En ik spreek de hoop uit dat dit vonnis ertoe zal leiden dat voor het mishandelen van kinderen (maakt niet uit welke leeftijd ze hebben) met welk gevolg dan ook (armfractuur, blauwe plekken enz.) zeer zwaar gestraft zal worden opdat er preventieve werking ervan kan uitgaan. Want het is ten hemel schreiend hoe vaak kinderen worden mishandeld in dit land.

Mr. Drs. Sharmila Kalidien-Mansaram

Tuesday 19 February
Monday 18 February
Sunday 17 February