Ziekenhuis Nickerie heeft eigen cardiopoli
15 Jan 2018, 20:50
foto
Minister Patrick Pengel van Volksgezondheid onthult het naambordje van de Rachied Doekhie cardiopoli.


Het Mungra Medisch Centrum (MMC) in het district Nickerie heeft sinds kort een ultramoderne cardio poli. Het heeft meer dan vijf jaar geduurd voor de geschikte ruimte was vrijgemaakt om de poli in het MMC te huisvesten. De middelen voor de renovatie, ruim een half miljoen SRD, heeft het MMC zelf opgebracht. Na drie maanden was de moderne cardiopoli naar Europese maatstaven klaar.

Cardioloog Maarten van Rossen, de coördinator van de pendelende cardiologen van het MMC, heeft zich enorm ingezet om de cardiopoli tot stand te brengen. Volgens hem staat het MMC niet alleen voor het Mungra Medisch Centrum, maar ook voor Modern Medisch Centrum. Hij stelt dat het MMC meegaat met de ontwikkeling en steeds moderner wordt.

Er is moderne apparatuur geïnstalleerd voor de cardio-unit, waaronder een CT scan waarbij er ook cardio gegevens kunnen worden verkregen. Er is ook afstemming met de cardiologen van Paramaribo. Behalve de Nickeriaanse gemeenschap, kunnen nu ook de bewoners van het Wayambo en Kabalebo gebied, genieten van de medische voorzieningen die het MMC biedt. De dorpen zijn kort geleden toegevoegd aan de zorg van het MMC.

De nieuwe afdeling is vernoemd naar Rachied Doekhie en is onthuld door de minister van Volksgezondheid, Patrick Pengel.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April