PL werkt er aan om 200 kernen up-to-date te hebben
15 Jan 2018, 02:43
foto
Partijstructuren tijdens de vergadering van zondag in het partijcentrum.


Pertjajah Luhur (PL) wil vóór haar twintigste verjaardag op 5 december landelijk 200 kernen hebben geïnstalleerd of vernieuwd. Deze kernen zullen een belangrijke rol spelen bij de bestuursverkiezingen van de partij, die eind dit jaar worden gehouden. De volgende week begint de installatie van nieuwe kernen en de herinstallatie van bestaande.

Ter ondersteuning van de kernen zullen er ondersteuningsteams komen in de verschillende districten waar de partij actief is. Deze ondersteuningsteams zullen onder meer assisteren bij het opzetten van nieuwe kernen. Structuren van de PL zijn zondag in een vergadering bijeen gekomen, waar dit besluit is genomen.

Geen verdeeldheid
Tijdens de ontmoeting is ook de overdracht van de hamer door PL-voorzitter Paul Somohardjo aan de orde gekomen. “Gelet op mijn leeftijd zal ik ermee moeten stoppen. Maar vanwege de vele verzoeken blijf ik wel tot na de verkiezingen van 2020, op één voorwaarde: na die verkiezingen draag ik de hamer over.”

Somohardjo heeft de structuren op het hart gedrukt de eenheid in de partij te bewaren. Ook als er een ander hoofdbestuur en partijraadsbestuur wordt gekozen, is het zaak dat er geen splitsing komt. Hij riep de structuren op om, wanneer het zover is, eensgezind achter de kandidatenlijst voor het nieuwe hoofdbestuur te staan. “Ik wil geen verdeeldheid in de partij”, sprak de PL-voorzitter.

Oprichting Satrya
Besloten is een bijzondere groep in het leven te roepen, die de naam Satrya meekrijgt. Satrya staat voor Strijders. Uit deze groep zullen kandidaten worden voorgedragen voor belangrijke posities. Deze kandidaten zullen voorafgaand aan de verkiezingen van 2020 ook bekend moeten zijn. “Zij moeten een strijdersmentaliteit hebben en geen bedelaars zijn. Zij moeten op een bepaald niveau zijn, want zij moeten ons beleid kunnen uitvoeren wanneer we regeermacht verkrijgen”, verduidelijkt PL-voorzitter Paul Somohardjo.

Degenen die lid zijn van Satrya zullen de nodige trainingen krijgen. De partij is reeds bezig met het identificeren van docenten en binnenkort wordt een begin gemaakt met de registratie. “Wie deel van Satrya wil uitmaken, moet zeer gemotiveerd en onomkoopbaar zijn”, laat Somohardjo weten.

Gedurende het gehele jaar zal zij diverse activiteiten ontplooien. Eén van de belangrijkste is de Opo Yari op 27 januari te Weg naar Zee, met een scala aan activiteiten. Die dag zullen ook een aantal kernen worden geïnstalleerd. Andere bijzondere activiteiten zijn de viering van Pasen in Nickerie, de viering van de 75e verjaardag van de PL-voorzitter in mei, de viering van Ied-Ul-Fitre in juli, de herdenking van Day of the Wong Jawa op 9 augustus in Mariënburg en de verjaardag van de partij in december, samen met de bestuursverkiezingen.
Advertenties

Friday 26 April
Thursday 25 April
Wednesday 24 April